Regeling van De Nederlandsche Bank N.V. van 26 augustus 2010 houdende wijziging van de Regeling afgeschermde rekeningen Wft

De Nederlandsche Bank N.V.,

Gelet op artikel 14, zesde lid, van het Besluit prudentiële regels Wft;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling afgeschermde rekeningen Wft wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1, onderdeel d, komt te luiden als volgt:

  • d. een cliënt als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme;

B

In artikel 4, eerste lid, wordt de zinsnede ‘Wet identificatie bij dienstverlening’ vervangen door: Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

C

In artikel 4, tweede lid, wordt de zinsnede ‘de gegevens die op grond van artikel 6 van de Wet identificatie bij dienstverlening worden vastgelegd’ vervangen door: de gegevens die op grond van artikel 33 van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme worden vastgelegd.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop zij in de Staatscourant wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Nederlandsche Bank N.V.,

H.J. Brouwer,

Directeur.

TOELICHTING

De inwerkingtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme heeft genoopt tot een technische aanpassing van de Regeling afgeschermde rekeningen Wft.

De in de toelichting van de Regeling afgeschermde rekeningen Wft genoemde ontwerpverordening van het Europees Parlement en de Raad van 27 juli 2005 betreft Verordening (EG) nr. 1781/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 15 november 2006 betreffende bij geldovermakingen te voegen informatie over de betaler. Deze verordening dient nog steeds onverminderd in acht te worden genomen.

Omdat de wijzigingen die voortvloeien uit onderhavige wijzigingsregeling geen wijziging in de administratieve lasten voor bedrijven of burgers met zich meebrengen, heeft DNB deze wijzigingsregeling niet voorgelegd aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal).

De Nederlandsche Bank N.V.,

H.J. Brouwer,

Directeur.

Naar boven