Vastgesteld bestemmingsplan ‘Drunen-Zuid’

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad op 15 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Drunen-Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt in de kern van Drunen en wordt globaal begrensd aan de noordzijde door de Eindstraat, Grotestraat en Bosscheweg, aan de west- en zuidzijde de Molensteeg en Heidijk en aan de oostzijde door Heidijk, Kooiweg en Meerdijk.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn overzichtelijk aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit.

Procedures

Hierop zijn procedure 1, 4 en 5 van toepassing. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 juli 2010 gedurende 6 weken ter inzage. Een digitale versie van het bestemmingsplan is raadpleegbaar en wordt beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje Ruimtelijke plannen.

Beroep kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven