Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over berichten dat de minister-president heeft aangedrongen op afzwakking van het Europese natuurbeschermingsbeleid, Natura 2000, te weten:

- de motie-Ouwehand c.s. over de Dutch position paper on Natura 2000 (32123 XIV, nr. 134);

- de motie-Snijder-Hazelhoff over het Natura 2000-beleid in lijn brengen met de Vogel- en Habitatrichtlijn (32123 XIV, nr. 135);

- de motie-Van Gent c.s. over de correspondentie tussen het kabinet en de Europese Commissie (32123 XIV, nr. 136);

- de motie-Van der Vlies over hernemen van besluiten inzake aanwijzing, begrenzing en vaststelling van beheerplannen (32123 XIV, nr. 137);

- de motie-De Mos over niet uitvoeren van de Natura 2000-wet- en regelgeving (32123 XIV, nr. 138).

(Zie vergadering van 26 januari 2010.)

De voorzitter:

De motie-Van Gent c.s. (32123-XIV, nr. 136) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de Tweede Kamer om haar controlerende taak goed te kunnen vervullen volledig op de hoogte moet zijn van de communicatie tussen het kabinet en de Europese Commissie;

overwegende dat het wenselijk is, de Kamer zo vroeg en volledig mogelijk bij Europese besluitvorming te betrekken;

verzoekt het kabinet, de correspondentie van de Nederlandse regering aan de Europese Commissie, over de uitvoering van Europese regelgeving, voortaan in principe altijd ter beschikking aan de Tweede Kamer te stellen,

en gaat over tot de orde van de dag.

Naar mij blijkt, wordt de indiening van deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 147 (32123-XIV).

Ik stel vast dat wij hierover nu kunnen stemmen.

Op verzoek van mevrouw Snijder-Hazelhoff stel ik voor, haar motie (32123-XIV, nr. 135) van de agenda af te voeren en op verzoek van de heer Van der Vlies stel ik voor, zijn motie (32123-XIV, nr. 137) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Ouwehand c.s. (32123-XIV, nr. 134).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Van Gent c.s. (32123-XIV, nr. 147).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD en de PVV voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Nu mijn gewijzigde motie is aangenomen, zou ik graag op korte termijn een brief willen van het kabinet waarin het verduidelijkt hoe het deze motie wil gaan uitvoeren.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

In stemming komt de motie-De Mos (32123-XIV, nr. 138).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven