Waterschap Zuiderzeeland is van plan een gedeeltelijk perceel ten behoeve van een bouwkeet bij de Silokade 7 in Almere aan Stichting Eduvier Onderwijsgroep te verhuren

 

Objectinformatie: Silokade, Almere

Voornemen:  Uitgifte huur

Kadastraal bekend: gemeente Almere, sectie F, nummers: 1179, groot 144m2

 

Waterschap Zuiderzeeland is voornemens om een perceel grond uit te geven t.b.v. het hebben en houden van een bouwkeet. De uitgifte van huur vindt plaats conform de regels van het Grondzakenbeleid van het waterschap.

De uitgifte vindt plaats om de werkelijke en juridische situatie met elkaar in overeenstemming te brengen. Het waterschap heeft in het verleden een huurovereenkomst gehad met de rechtsvoorganger van Stichting Eduvier Onderwijsgroep (J. van Vliet B.V.).

De stichting heeft de vergunning voor de bouwkeet van de voorganger overgenomen. Om privaatrechtelijk de juridische en werkelijke situatie met elkaar in overeenstemming te brengen moet ook de huurovereenkomst overgenomen worden. Daarnaast zijn de opstallen in eigendom van de wederpartij, derhalve is de wederpartij de meest geschikte partij. Zuiderzeeland geeft door deze publicatie uitvoering aan het (Didam)arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Wachttijd: 20 kalenderdagen

Waterschap Zuiderzeeland neemt na de datum van publicatie van het voornemen een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht. Dit is een vervaltermijn. Na het verstrijken van de wachttijd, gaat het waterschap over tot uitgifte aan de meest geschikte partij.

 

Uw reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de uitgifte van de huur op het genoemde perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd, binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen na publicatie, aan Waterschap Zuiderzeeland kenbaar maken.

Het waterschap maakt op basis van uw motivatie een afweging de zaak opnieuw in behandeling te nemen.

U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn schriftelijk bericht van Waterschap Zuiderzeeland over de beslissing en het vervolgtraject.

 

Hoe kunt u reageren?

Uw reactie stuurt u toe per e-mail aan afdeling Grondzaken via grondzaken@zuiderzeeland.nl. Vermeld in uw correspondentie altijd het zaaknummer JZUM-00723.

 

Reageert u niet op tijd

Reageert u niet binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen, dan vervalt de mogelijkheid om uw bedenkingen tegen ons voornemen te uiten. In dat geval voert het waterschap het voornemen uit, zoals wij dat hierboven hebben vermeld.

 

 

Naar boven