Bekendmaking definitief projectplan Wassenaarschepolder te Kaag en Braassem 

De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 29 juni 2022 een projectplan voor de Wassenaarschepolder vastgesteld.

Het projectplan betreft

  • 1.

    De formalisering van een reeds aangebrachte stuw in de bermsloot van de N207;

  • 2.

    De aanleg van een sifon en een kantelstuw en het aanpassen van een aantal dammen als onderdeel van de constructie.

De stukken liggen van 8 juli 2022 tot en met 2 september 2022 ter inzage en u kunt deze bekijken:

  • 1.

    in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Hiervoor moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494; of

  • 2.

    online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep instellen tegen het projectplan. Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank 's-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Op deze beroepsprocedure is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat indien beroep wordt ingesteld, het beroepschrift beroepsgronden dient te bevatten. Indien dit niet het geval is, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Eveneens betekent toepassing van de Crisis- en Herstelwet dat na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet kunnen worden aangevuld.

Door het instellen van beroep wordt de werking van het projectplan niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het projectplan wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht .

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

Leiden, 7 juli 2022

Naar boven