Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Veenderpolder te Kaag en Braassem

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 5 april 2022 het ontwerp-peilbesluit voor de Veenderpolder vastgesteld.

De Veenderpolder ligt in de gemeente Kaag en Braassem en ligt tussen de A4 en de Wijde Aa. Het peilvoorstel faciliteert de functie agrarisch grasland zo goed mogelijk.

In zes van de in totaal negen peilvakken wordt voorgesteld de huidige peilen voort te zetten. In drie peilvakken is er aanleiding om wijzigingen voor te stellen:

  • 1.

    In peilvak 3.42.1.5 wordt het peil in het peilbesluit gecorrigeerd naar aanleiding van een onjuist opgehangen peilschaal. In de praktijk blijft het peil hier ongewijzigd.

  • 2.

    In peilvak 3.42.2.1 wordt een indexering (peilverlaging) van 1 cm per 2 jaar gestopt om bodemdaling te beperken.

  • 3.

    In peilvak 3.43.0.2 wordt i.p.v. een zomer- en een winterpeil een vast peil voorgesteld omdat dit beter past bij het huidig grondgebruik.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 1 juli 2022 tot en met 12 augustus 2022 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 1 juli 2022 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 22.048544 en onderwerp: ´zienswijze Veenderpolder´ kan een zienswijze gestuurd worden naar:

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

Leiden, 30 juni 2022

Naar boven