Bestuursvergadering 7 juni 2022

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 7 juni 2022 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

- Waterschapsverordening (opiniërend)

Naar verwachting treedt op 1 januari 2023 de nieuwe Omgevingswet in werking. Een van de kerninstrumenten is de Waterschapsverordening (voorheen Keur). De Waterschapsverordening bevat regels voor waterkeringen, watergangen, lozingen en grondwater binnen het beheergebied van Waterschap Zuiderzeeland.

- Jaarstukken 2021 (besluitvormend)

Ondanks de wereldwijde coronapandemie en grote uitdagingen, is in 2021 flink geïnvesteerd in het beheer en onderhoud van dijken, watergangen, gemalen en zuiveringen. Zodat onze inwoners onverminderd kunnen blijven rekenen op veilige dijken en voldoende en schoon water. Het voorstel is om het positieve resultaat over 2021 te gebruiken om tariefstijging voor de komende jaren te beperken.

- Oeverbeschoeiing NOP (beeldvormend)

Het waterschap heeft onderzoek gedaan naar de noodzaak van vervanging van de gecreosoteerde oeverbeschoeiing in de Noordoostpolder. Deze klassieke methode voor verduurzaming van houten oeverbescherming met creosootolie is tegenwoordig niet meer toegestaan vanwege negatieve milieueffecten. Daarom moet deze oeverbeschoeiing op termijn worden vervangen.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven