Bestuursvergadering 29 maart 2022

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 29 maart 2022 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad. Door de beperkende maatregelen als gevolg van het coronavirus is de publieke tribune gesloten.

 

U kunt de vergadering volgen via: www.zuiderzeeland.nl/livestream

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

- Actualisatie reserve- en schuldenbeleid (beeldvormend)

In 2013 is het huidige reservebeleid vastgesteld. Daarnaast is een financieel toekomstbestendig waterschap een van doelen van het Bestuursprogramma. Daarom wordt nagegaan in hoeverre het beleid nog aansluit bij de huidige situatie. De Algemene Vergadering wordt meegenomen in de stappen die tot nu toe gezet zijn en de keuzes die te maken zijn.

- Kadernota 2023-2026 (beeldvormend)

De Kadernota is een belangrijk onderdeel van de Planning & Control cyclus en het begrotingsproces van het waterschap. De Kadernota geeft de Algemene Vergadering een sturingsmogelijkheid aan de voorkant van het begrotingsproces. Het college en de Algemene Vergadering bespreken met welke ontwikkelingen rekening moet worden gehouden bij de opstelling van de Kadernota.

- Termijnagenda 2022 (beeldvormend)

De termijnagenda geeft inzicht in de belangrijke onderwerpen die de komende periode worden geagendeerd. Hiermee kan de Algemene Vergadering bestuurlijke prioriteiten aanstippen en invloed uitoefenen op de wijze waarop de onderwerpen worden behandeld.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

Naar boven