Publicatie voornemen om een vergunning 2022-020301 te verlenen voor het hebben van een hoogwatervoorziening ter plaatse van Willem van der Veldenweg 8 te Leimuiden

Het hoogheemraadschap van Rijnland (hierna: Rijnland) is van plan om een watervergunning te verlenen. De vergunning is aangevraagd voor het hebben van een hoogwatervoorziening, 34 ha groot, met een flexibel peil van 0 tot 75 cm boven polderpeil (tussen -6,00 m en -5,25 m NAP). Bovenstaand in de Wassenaarschepolder, peilvak OR-4.04.2.2, ter plaatse van de Willem van der Veldenweg 8, 2451 BB Leimuiden.

 

Waarom publiceert Rijnland dit bericht?

Een watervergunning wordt bij Rijnland aangevraagd om toestemming te krijgen om activiteiten uit te voeren, bijvoorbeeld:

- in of nabij oppervlaktewater (watergang, vijver, rivier, kanaal, meer, sloot, gracht of zee);

- bij een waterkering (bijvoorbeeld een dijk, kademuur, sluis of dam); of

- die invloed hebben op het grondwater. Met dit bericht laat Rijnland u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.

 

Wilt u reageren op de vergunning die Rijnland van plan is te verlenen?

De vergunning die Rijnland van plan is te verlenen is vastgelegd in het ontwerpbesluit. U kunt tot 19 december 2022 mondeling of schriftelijk reageren op het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van een zienswijze. In deze periode liggen de documenten met informatie over de vergunning ook ter inzage en kunt u deze bekijken: - in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Hiervoor moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494; of - online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina. Rijnland bekijkt alle reacties bij het nemen van een definitief besluit. Wanneer u niet reageert op het ontwerpbesluit, kunt u later alleen reageren op het definitieve besluit als u belanghebbende bent.

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Voor informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met mevrouw S. van Dijk van het team Vergunningverlening via telefoonnummer 071-306 34 94

Naar boven