Projectplan Waterwet Waterberging Het Loopje in Wouw

Het algemeen bestuur heeft op 16 juni 2021 het projectplan Waterwet “Waterberging Het Loopje in Wouw” vastgesteld.

Achtergrond

In samenwerking met de gemeente Roosendaal werkt het waterschap Brabantse Delta aan het beperken van wateroverlast en waterschaarste in Wouw. Vanuit het Uitvoeringsprogramma Water is het project concreet geworden. Het ontwerp projectplan voorziet in het realiseren van een waterberging met een capaciteit van circa 2.800 m3, het plaatsen van een stuw om de berging optimaal te laten werken en om water vast te houden in tijden van droogte, het verruimen van duikers bovenstroom (vanaf de overstort Gierelaan tot aan de nieuwe berging) en het uitbreiden van het watersysteem door duikers aan te leggen tussen watergangen in de Bulkstraat. Deze maatregelen hebben een positief effect op het beperken van wateroverlast bij hevige regen en op het tegengaan van droogteoverlast. Het watersysteem wordt daardoor duurzamer.

Ook hebben we gekeken naar de milieueffecten van dit plan. Deze studie is verwoord in de mer-beoordeling. Hierbij is duidelijk geworden dat er met deze werkzaamheden geen grote milieueffecten te verwachten zijn en dat er geen verdere mer-studie nodig is.

Plan inzien

Het projectplan en alle stukken die daarbij horen liggen vanaf nu voor een periode van zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. Wilt u de stukken fysiek inzien, maak dan een afspraak met de gastvrouwen van het waterschap via tel. 06 12072813 of gastvrouwen@brabantsedelta.nl. De stukken die ter inzage liggen, zijn ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het projectplan gedurende zes weken vanaf de dag na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Op dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift alle gronden van het beroep moeten worden vermeld. Na de genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden ingediend.

U stelt schriftelijk beroep in door een brief te sturen naar: Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

In de brief vermeldt u:

1. uw naam en adres;

2. de datum;

3. de omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent;

4. de reden dat u het niet eens bent met het besluit.

U stuurt een kopie van het besluit met het beroepschrift mee en ondertekent de brief.

Kosten

U moet griffierechten betalen voor het indienen van een beroepschrift. Het gerechtelijk orgaan dat uw beroepschrift behandelt, informeert u over de hoogte van de griffierechten en de termijn waarbinnen u deze griffierechten moet betalen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Marvin Antens via telefoonnummer 076 564 1462 of e-mail m.antens@brabantsedelta.nl. 

 

Naar boven