Projectplan ‘Aanbrengen voortstuwers, pompinstallatie en mitigerende maatregelen’ vastgesteld

Volgens artikel 5.4 van de Waterwet is de waterbeheerder voor de aanleg of wijziging van een waterstaatswerk verplicht een ‘projectplan’ vast te stellen. Deze verplichting geldt onder meer voor de aanleg van de voortstuwers in de Hannie Schafttocht en de Johannes Posttocht, pompinstallatie in de Zuider-d-tocht en mitigerende maatregelen.

 

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 30 maart 2021 het projectplan ‘Aanbrengen voortstuwers, pompinstallatie en mitigerende maatregelen’ vastgesteld.

 

In het gebied zijn afgelopen jaren meerdere gebiedsavonden en individuele gesprekken geweest met de agrariërs. Uit het gebiedsproces is een maatregelenpakket voortgekomen. Dit maatregelenpakket, het zogenaamde “voortstuwerspakket” bestaat uit een voortstuwer in de Johannes Posttocht, een voortstuwer in de Hannie Schafttocht en een pompinstallatie in de Zuider-d-tocht en mitigerende maatregelen op enkele percelen langs de Urkervaart.

 

Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’.

 

Inzage

Het projectplan is te raadplegen op www.zuiderzeeland.nl/publicaties. Op verzoek wordt een afschrift van het projectplan verstrekt.

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van het betreffende projectplan.

 

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast ten minste:

de naam van de indiener; adres; dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, kan verzocht worden om het besluit te schorsen. Dit verzoek kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle-Lelystad, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Voor meer informatie kunt u een mail zenden aan voortstuwers@zuiderzeeland.nl 

 

Naar boven