Bekendmaking ontwerp projectplan Waterberging Het Loopje in Wouw

Het dagelijks bestuur heeft op 16 februari 2021 ingestemd met het ontwerp projectplan Waterberging Het Loopje in Wouw.

 

Achtergrond

In samenwerking met de gemeente Roosendaal werkt het waterschap Brabantse Delta aan het beperken van wateroverlast en waterschaarste in Wouw. Vanuit het Uitvoeringsprogramma Water is het project concreet geworden. Het ontwerp projectplan voorziet in het realiseren van een waterberging met een capaciteit van circa 2.800 m3, het plaatsen van een stuw om de berging optimaal te laten werken en om water vast te houden in tijden van droogte, het verruimen van duikers bovenstroom (vanaf de overstort Gierelaan tot aan de nieuwe berging) en het uitbreiden van het watersysteem door duikers aan te leggen tussen watergangen in de Bulkstraat. Deze maatregelen hebben een positief effect op het beperken van wateroverlast bij hevige regen en op het tegengaan van droogteoverlast. Het watersysteem wordt daardoor duurzamer.

 

Ontwerp projectplan ter inzage

Het ontwerp projectplan en alle stukken die daarbij horen, liggen vanaf 23 februari 2021 voor een periode van zes weken digitaal ter inzage (tot 6 april 2021). De stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking toegevoegd. Indien u de stukken tevens fysiek wilt inzien, kunt u deze (digitaal) opvragen via Marvin Antens (076 564 1462) of per e-mail: m.antens@brabantsedelta.nl.

 

Indienen zienswijze

Gedurende de periode van ter inzagelegging kan een ieder, een zienswijze indienen tegen het ontwerp-projectplan. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘Zienswijze indienen’ via https://www.brabantsedelta.nl/zienswijze-indienen.

 

Informatiebijeenkomst

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus wordt er geen fysieke informatiebijeenkomst georganiseerd. We organiseren daarom een digitale informatiebijeenkomst via Microsoft Teams op maandag 8 maart 2021 van 19.30 – 21.00 uur. Medewerkers van het waterschap Brabantse Delta en de gemeente Roosendaal zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

U kunt zich aanmelden voor de digitale bijeenkomst bij Silke van Dongen via e-mail: silke.van.dongen@brabantsedelta.nl. Na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging met een link naar de informatiebijeenkomst.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Marvin Antens via 076 564 1462 of per e-mail: m.antens@brabantsedelta.nl.

 

Naar boven