Bekendmaking Ontwerp-Nota Waterveiligheid

Dijkgraaf en hoogheemraden hebben op 16 november 2021 de nota waterveiligheid in ontwerp vastgesteld. Hierop kunt u van vrijdag 3 december 2021 tot en met vrijdag 28 januari 2022 uw zienswijze inbrengen.

Sinds het opstellen van de vorige nota waterveiligheid hebben er veranderingen plaats gevonden: er zijn grote stappen gezet in de versterkingsopgave voor zowel de primaire keringen als de regionale keringen, er is gestart met de nieuwe toetsingsronde voor de regionale keringen en de beoordelingsronde voor de primaire waterkeringen. Daarnaast hebben er veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats gevonden in ons beheergebied, zoals nieuwe woonwijken. En er hebben in de afgelopen 10 jaar maatschappelijke ontwikkelingen plaats gevonden die impact hebben op het beleid voor de waterveiligheid in het beheergebied van Rijnland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Energietransitie, circulariteit en klimaatverandering.

Kortom, het is tijd om onze nota Waterveiligheid te herzien. Het doel van de nieuwe nota Waterveiligheid is om inzicht te verschaffen in de keuzes die wij maken voor het beheer van onze keringen. Vragen zoals “wat we willen bereiken”, “hoe we dat willen bereiken” en “welke afwegingen wij daarbij maken” staan daarin centraal zodat iedereen weet wat van Rijnland kan worden verwacht.

U kunt de Ontwerp-Nota Waterveiligheid inzien:

1. tijdens kantooruren bij de receptie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. Voor inzage van de stukken moet u een afspraak maken: 071 – 306 30 63.

2. vanaf 3 december 2021 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over de ontwerp-Nota Waterveiligheid schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Tot en met 28 januari 2022 kunt u uw gemotiveerde zienswijze op de volgende wijze indienen:

1. Per post: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland t.a.v. mevr. I. Oujamaa Postbus 156 2300 AD Leiden

2. Per e-mail: post@rijnland.net 

3. Mondeling: In verband met de coronacrisis kunt u een mondelinge zienswijze alleen telefonisch doorgeven via ons KlantContactTeam

Wat gebeurt er met uw reactie?

Uw reactie wordt door het bestuur van Rijnland zorgvuldig beoordeeld. Vervolgens wordt de definitieve Nota Waterveiligheid vastgesteld. Hierna ontvangt u een schriftelijke reactie op uw zienswijze van het bestuur.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.rijnland.net of neem contact op met ons KlantContactTeam via:

Tel.: 071 – 306 3535

e-mail: info@rijnland.net 

Twitter: @HHRijnland

FB: www.facebook.com/hhrijnland 

 

Leiden, 2 december 2021

Naar boven