Bekendmaking Projectplannen Natuurvriendelijke oevers boezemkanalen

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân heeft besloten 9 projectplannen vast te stellen die onderdeel uitmaken van het

 

Project Natuurvriendelijke oevers boezemkanalen

 

Het project voorziet in de aanleg, wijziging en verbetering van in totaal 15,5 km natuurvriendelijke oevers langs boezemkanalen op diverse locaties in provincie Fryslân.

 

Als inrichtingsmaatregel voor het verbeteren van de waterkwaliteit worden natuurvriendelijke oevers aangelegd om te voldoen aan de Kader Richtlijn Water (KRW). Het doel van de KRW is het bereiken van een goede ecologische waterkwaliteit. Eén van de maatregelen is het aanleggen van luwe ondiepwaterzones en natuurvriendelijke oevers in boezemkanalen en –meren. Zo ontstaat er een geschikt leefgebied voor waterplanten, waterrietgroei en de daartussen levende vis en overige waterdieren.

Het gaat om de volgende deeltrajecten met bijbehorende projectplannen:

 

Locatie/projectplan / Lengte in meters:

 

Ecologisch belangrijk KRW boezemkanaal:

  • 1.

    Linde / 3.070 m.

  • 2.

    Tsjonger benedenloop / 2.090 m.

  • 3.

    De Lits / 940 m.

 

KRW boezemkanaal met scheepvaart:

  • 4.

    Van Harinxmakanaal / 3.390 m.

  • 5.

    Stoppelsoal / 1.970 m.

  • 6.

    Kukhernsterfeart / 1.640 m.

  • 7.

    Nije Feart / 510 m.

  • 8.

    Petsleat en Nije Swemmer / 1.700 m.

  • 9.

    Vaart naar Gemaal Ter Idzard / 190 m.

Totaal 15.500 m.

 

Ter inzagelegging 

De projectplannen en bijbehorende stukken liggen vanaf 18 mei t/m 27 juni 2020 ter inzage.

U kunt deze inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage(n) te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

 

Bezwaarschrift 

Tijdens de periode van de ter inzagelegging kunt u, met toepassing van afdeling 6.2 van de Algemene wet bestuursrecht, tegen de projectplannen bezwaar maken. Ingevolge artikel 6:5 lid 1 Awb dient het bezwaarschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, het projectplan waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden. Ook als u bezwaar heeft ingediend, mag het besluit worden uitgevoerd.

 

Voorlopige voorziening 

Naast het indienen van een bezwaarschrift kunt u ingeval van onverwijlde spoed, met toepassing van artikel 8:81 Awb, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Informatie 

Voor nadere informatie kunt u bellen met dhr. L.P. Zijlstra en voor vragen over het indienen van een bezwaarschrift of het vragen van een voorlopige voorziening met dhr. A.J. Greidanus, via telefoonnummer: 058 - 292 22222.

 

 

Naar boven