Vaststelling ontwerpleggerwijziging Nieuwe Wetering Oost V318_007

Inzagetermijn: 21 maart 2020 tot en met 1 mei 2020

 

Het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het voor inspraak heeft vrijgegeven: de ontwerpleggerwijziging Nieuwe Wetering Oost V318_007.

 

Traject: Stationsweg-Nieuwersluis

Dijkvak: V318_007

Polder:  Holland, Sticht en Voorburg oost

Gemeente: Stichtse Vecht

Lengte:  385 meter

 

De dijk ter hoogte van vak V318_007 is recent getoetst en voldoet aan de gestelde normen. De komende jaren is dan ook geen dijkreconstructie nodig. Het dijkvak kent nu nog wel een overgedimensioneerd ‘standaardprofiel’. Dit gedateerde leggerprofiel moet worden aangepast aan de huidige normen en inzichten. Daarnaast wordt een verschuiving van de knip tussen twee dijkvakken voorgesteld.

Door de leggerwijziging is op termijn wel een ‘fysieke’ aanpassing aan de dijk nodig. In het nieuwe leggerprofiel is een damwand opgenomen. De leggerwijziging betekent een vermindering van de omvang van de beschermingszones. Niet alleen neemt het totale beperkingengebied ter hoogte van de waterkering af, maar ook wordt de belangrijkste zone (kernzone) aan beide zijden van de referentielijn kleiner.

Het nieuw berekende profiel past beter bij de situatie buiten en is toekomstbestendig. Met de leggerwijziging wordt de legger voor waterkeringen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht up-to-date gehouden.

Legger

In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden.

 

Juridisch kader

De legger is gebaseerd op artikel 5.1 Waterwet en artikel 78 van de Waterschapswet. Op de voorbereiding van de legger is de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent dat het ontwerp ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken, waarin belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Uw zienswijze wordt behandeld en indien daartoe aanleiding is, verwerkt in de definitieve leggerwijziging. Vervolgens wordt de definitieve leggerwijziging vastgesteld en treedt in werking.

 

Inzien van stukken

De ontwerpleggerwijziging met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van vrijdag 20 maart 2020 tot en met vrijdag 1 mei 2020 in het digitale Waterschapsblad op de website www.overheid.nl en via een link op www.agv.nl/inspraak.

Zienswijzen

Tijdens de periode dat de ontwerpleggerwijziging ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

 

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. dagelijks bestuur

o.v.v. team Waterkeringen

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp ‘inspraak ontwerpleggerwijziging Nieuwe Wetering Oost V318_007’ te vermelden.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over de ontwerpleggerwijziging kunt u telefonisch contact opnemen met team Waterkeringen via telefoonnummer 0900 – 9394 (normale belkosten).

 

Amsterdam, 20 maart 2020

Naar boven