Gewijzigde vaststelling dijkverbeteringsplan Jaagpad en leggerwijziging Jaagpad

Het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat voor het dijkverbeteringsproject Jaagpad een gewijzigd dijkverbeteringsplan en leggerwijziging op 3 september 2019 zijn vastgesteld.

 

Traject: Jaagpad Noord en Zuid

Dijkvak: A153_001 en A154_001

Polders: Uithoornse Polder

Gemeente: Uithoorn en Kaag en Braasem

Lengte traject: 5,2 kilometer

 

Het ontwerp-dijkverbeteringsplan Jaagpad heeft van donderdag 17 mei 2018 t/m woensdag 27 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Vervolgens is het dijkverbeteringsplan definitief vastgesteld op 17 juli 2018 en bekendgemaakt op 13 augustus 2018. Het dijkverbeteringsplan is nog niet uitgevoerd.

Inmiddels zijn er in het ontwerp van de dijk enkele technische wijzigingen doorgevoerd: langs het uitstroomkanaal wordt een hoogte scherm gemaakt van 10 cm boven NAP. De dijk wordt hier opgehoogd tot 20 cm boven NAP, in plaats van 40 cm boven NAP. Verder wordt 837 meter houten beschoeiing vervangen door een stalen damwand. Zie voor meer informatie over deze wijzigingen de Nota van Wijzigingen en het Dijkverbeteringsplan.

Het dijkverbeteringsplan is een projectplan in de zin van artikel 5.4 Waterwet. Hierop is de Crisis- en herstelwet van toepassing. In het dijkverbeteringsplan is opgenomen welke werkzaamheden het waterschap wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat de dijk blijft voldoen aan de gestelde eisen. Tevens wordt in het dijkverbeteringsplan toegelicht op welke wijze de werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast staat beschreven welke voorzieningen worden getroffen om nadelige gevolgen ongedaan te maken of te beperken.

Het dijkverbeteringsplan heeft aanleiding gegeven om de legger te wijzigen. In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden. De leggerwijziging langs het Jaagpad te De Kwakel is een wijziging op de Legger Waterkeringen 2015.

Inzien van stukken

Het dijkverbeteringsplan en de leggerwijziging met de bijbehorende stukken zijn van dinsdag 10 september 2019 t/m maandag 21 oktober 2019 te raadplegen op overheid.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Bent u het niet eens met de wijzigingen in het plan? Dan kunt u tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het dijkverbeteringsplan van dinsdag 10 september 2019 tot en met maandag 21 oktober 2019 beroep instellen door het indienen van een beroepschrift bij de Rechtbank van Amsterdam:

Rechtbank Amsterdam

Afdeling Publiekrecht, team Bestuursrecht

Postbus 75850

1070 AW Amsterdam

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

de naam en het adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

de gronden van het beroep.

 

Voor het dijkverbeteringsplan geldt dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Voor het indienen van beroep op het dijkverbeteringsplan geldt daarom dat:

de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. Als beroep is ingesteld, kan in spoedeisende gevallen de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam worden gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen.

Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt door de Rechtbank Amsterdam een griffierecht geheven. Over de hoogte hiervan kan de griffier van de Rechtbank Amsterdam informatie geven (telefoon 088 – 361 14 11, keuze 3).

Inlichtingen

Voor meer informatie over het dijkverbeteringsplan kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam Jaagpad via telefoonnummer 0900 – 9394 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen naar jaagpad@waternet.nl.

Amsterdam, 9 september 2019

Naar boven