LET OP: ZORG VOOR SCHONE SLOTEN

Waterschap Zuiderzeeland maakt bekend dat op donderdag 15 augustus 2019 de tweede schouw van de wateraanvoergebieden in de Noordoostpolder plaatsvindt. Tijdens deze schouw controleert het waterschap of de sloten schoon zijn. Dit is van belang voor een goede wateraanvoer en -afvoer.

 

Onderhoudsplicht

Eigenaren en gebruikers van percelen die grenzen aan sloten hebben een onderhoudsplicht. In de praktijk moeten zij ervoor zorgen dat:

  • 1.

    bodems en taluds zijn gemaaid én het maaisel verwijderd is;

  • 2.

    sloten inclusief dammen en duikers vrij zijn van stenen, afval en andere voorwerpen.

Gemaakte afspraken met bijvoorbeeld buren of een gemeente veranderen niets aan de onderhoudsplicht. Ook weersomstandigheden zijn geen reden voor uitstel van de schouwdatum.

Bij de onderhoudswerkzaamheden moet rekening worden gehouden met de Flora- en faunawet.

 

Schouwsloten

Tijdens de schouw worden de volgende sloten gecontroleerd:

  • 1.

    hoofdaanvoersloten;

  • 2.

    aan- en afvoersloten van infiltratiewater.

Bij de hoofdaanvoersloten moet alleen de begroeiing op taluds tot aan de beschoeiing of waterlijn zijn gemaaid en het maaisel verwijderd zijn.

 

Nalatigheid

Als niet of niet volledig aan de onderhoudsplicht is voldaan, gaat het waterschap een handhavingsprocedure opstarten. Het doel hiervan is herstel van de overtreding.

 

Informatie

Meer informatie over de wateraanvoerschouw en een gedetailleerde schouwkaart zijn te vinden op de website www.zuiderzeeland.nl/schouw. Ook kan contact worden opgenomen met de heer R. Warmolts, bereikbaar via het telefoonnummer 0320 - 274 911.

 

Naar boven