Agenda Algemene Vergadering

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 2 juli 2019 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

  • *

    Portefeuilleverdeling college van Dijkgraaf en Heemraden

    Jo Caris is loco-dijkgraaf en verantwoordelijk voor gezuiverd water, buitenlandbeleid, informatie en organisatie. Tom Vereijken heeft waterveiligheid en financiën in zijn portefeuille. Andries Poppe gaat over klimaat, duurzaamheid en juridische zaken. Piet Boer ziet toe op voldoende en gezond water. Dijkgraaf Hetty Klavers neemt de algemene zaken, communicatie en calamiteiten voor haar rekening.

 

  • *

    Verordening Schadevergoeding (Nadeelcompensatie)

    Wanneer een belanghebbende schade leidt als gevolg van een rechtmatig besluit van het waterschap, dan kan deze een verzoek indienen bij het dagelijks bestuur van het waterschap om deze schade vergoed te krijgen. De huidige Verordening Schadevergoeding uit 2004 is verouderd, daarom wordt een ontwerp-Verordening Nadeelcompensatie 2019 ter inzage gelegd.

 

  • *

    Versterking Drontermeerdijk - start realisatiefase

    Het project Versterking Drontermeerdijk bevindt zich momenteel op de overgang van de planuitwerkingsfase naar de realisatiefase. Om over te kunnen gaan naar de daadwerkelijke realisatie van de dijkversterking, is een realisatieovereenkomst met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodig. Hierin worden afspraken gemaakt over de financiering, risicoverdeling en uitvoering.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn een week voor de vergadering te bekijken op: www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken. U kunt hiervoor ook de gratis toegankelijke pc in de bibliotheek van uw gemeente gebruiken.

 

Naar boven