Agenda Algemene Vergadering 4 juni 2019

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 4 juni 2019 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

  • 1.

    Bestuursprogramma 2019-2023 en installatie nieuw college

    Samen met de fractievoorzitters is het breed gedragen bestuursprogramma ‘Water beweegt ons’ opgesteld. Daarnaast is de voorkeur uitgesproken voor een college van vier heemraden. Waterschap Zuiderzeeland werkt in een dynamische omgeving die sterk verandert. Er spelen grote vraagstukken die we ook graag samen met onze omgeving willen oppakken. In deze bestuursperiode bouwen we voort op het vorige bestuursprogramma en richten we ons op de veranderingen die nodig zijn voor een toekomstgericht en duurzaam waterbeheer. We doen dit voor een veilige en klimaatbestendige leefomgeving.

 

  • 2.

    Voorjaarsnota 2020-2023

    De Voorjaarsnota heeft tot doel om de Algemene Vergadering te ondersteunen in het maken van een integrale afweging en het stellen van kaders en prioriteiten voor het opstellen van de Meerjarenbegroting 2020-2023. In de Voorjaarsnota is te zien dat de druk op het lastenniveau van het waterschap blijft aanhouden.

     

  • 3.

    Jaarverslag en jaarrekening 2018

    In het jaarverslag van 2018 wordt ingegaan op concrete resultaten die het waterschap heeft bereikt in het afgelopen jaar. 2018 stond in het teken van de droogte. Verder heeft het waterschap belangrijke stappen gezet op onder meer duurzaamheid, waterveiligheid en waterkwaliteit. Het jaarresultaat 2018 is uitgekomen op € 3,4 miljoen positief.

     

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn een week voor de vergadering te bekijken op: www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken. U kunt hiervoor ook de gratis toegankelijke pc in de bibliotheek van uw gemeente gebruiken.

 

Naar boven