Bekendmaking vaststelling Projectplan Verbreding Grootdiep + aanleg vispassages

Op grond van artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht (Awb) maakt het Dagelijks Bestuur van Wetterskip Fryslân bekend dat zij op 23 april 2019 heeft vastgesteld het:

 

Projectplan  Verbreding Grootdiep + aanleg vispassages

 

Het project voorziet in de uitvoering van de volgende werkzaamheden:

 

  • 1.

    De verbreding van het leggerprofiel van het Grootdiep met 2 meter;

  • 2.

    Het verplaatsen van bestaande onderhoudsdammen inclusief de aanwezige duiker;

  • 3.

    Het verwijderen van een drietal stuwen;

  • 4.

    Het aanbrengen van een vijftal vispassages.

     

Het werk is gelegen in de gemeente Ooststellingwerf in en naast de watergang het Grootdiep.

 

Het projectplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 14 mei t/m 24 juni 2019 ter inzage. U kunt deze inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage(n) te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

 

Beroep

 

Diegenen die een zienswijze hebben ingediend en diegenen van wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingediend conform artikel 6:13 Awb kunnen beroep instellen binnen genoemde termijn. Beroep dient ingesteld te worden bij de sector bestuursrecht van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ingevolge artikel 6:5 lid 1 Awb dient het beroepschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten: naam, adres, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en gronden van het beroep. Bij de rechtbank kan ook digitaal beroep worden ingesteld via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Op deze website staan ook de voorwaarden vermeld.

 

Crisis- en herstelwet

 

Op de besluitvorming is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het van toepassing zijn van de Crisis- en herstelwet betekent dat in het beroepschrift moeten worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Voorlopige voorziening

 

Naast het indienen van een beroepschrift kan in geval van onverwijlde spoed, op grond van artikel 8:81 Awb, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

 

Informatie

 

Voor informatie over het indienen van een beroepschrift of een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening kunt u contact opnemen met dhr. A.J. Greidanus. Voor informatie over het projectplan kunt u contact opnemen met dhr. R. van der Ploeg, beide via telefoonnummer 058-2922222.

 

Naar boven