Kennisgeving ter inzagelegging ontwerp begroting 2020 Wetterskip Fryslân

Het dagelijks bestuur heeft de ontwerp begroting 2020 van Wetterskip Fryslân op 19 november 2019 vastgesteld. De ontwerp begroting bevat het beleid en de geraamde uitgaven en inkomsten van het waterschap voor 2020. De tarieven voor 2020, voor de zuiveringsheffing, de verontreinigingsheffing en de watersysteemheffing van ingezetenen, eigenaren van gebouwen, eigenaren van natuur en eigenaren van overige gronden, zijn gebaseerd op deze begroting.

Het waterschap verdeelt de kosten, die het moet maken om zijn taken goed uit te voeren onder de belanghebbenden. Zo betalen huishoudens en bedrijven zuiveringsheffing omdat het waterschap onder meer hun afvalwater zuivert. De watersysteemheffing is bedoeld voor het onderhoud van dijken, het waterpeilbeheer en het bewaken van de kwaliteit van het oppervlaktewater in het waterschapsgebied. Iedereen die belang heeft bij deze taken betaalt mee.

 

Ter inzage

De ontwerp begroting 2020 ligt vanaf 25 november 2019 ter inzage op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bij de receptie van het waterschapskantoor, Fryslânplein 3 te Leeuwarden, telefoonnummer (058) 292 2222. De ontwerp begroting kan tevens worden geraadpleegd via het elektronische waterschapsblad van Wetterskip Fryslân op Overheid.nl.

Belanghebbenden en belangstellenden kunnen een exemplaar van de ontwerp begroting aanvragen bij het waterschap.

Belanghebbenden en belangstellenden van buiten het bestuur van het waterschap kunnen tot 13 december 2019 hun mening of vragen over de ontwerp begroting sturen naar het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden, of via bestuursadviseurs@wetterskipfryslan.nl.

Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân stelt de begroting voor 2020 op 17 december 2019 vast.

 

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân

 

Ir. P.A.E. van Erkelens,

dijkgraaf.

 

O. Bijlsma,

secretaris-directeur

 

Naar boven