Vaststelling ontwerpleggerwijziging Legmeerdijk A2027_002 A2026 A2025

Inzagetermijn: 15 november 2019 tot en met 26 december 2019

 

Het dagelijks bestuur (DB) van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het voor inspraak heeft vrijgegeven: de ontwerpleggerwijziging Legmeerdijk.

 

Voor de waterkering ter plaatse van de Legmeerdijk gelden sinds 2012 de algemene bepalingen van artikel 2.15 ‘Beperkingengebieden’ uit de Keur AGV 2019. Deze bepalingen bevatten zogeheten ‘standaardmaten’ en zijn verouderd. De voorliggende coceptprofielen voldoen aan de huidige (reken)normen en zijn toekomstbestendig.

De aanpassing van de legger is puur administratief: er zijn geen fysieke aanpassingen nodig om de kering aan de nieuwe profielen te laten voldoen. De Legmeerdijk blijft een waterkerend dijklichaam.

 

Legger

In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden.

 

Juridisch kader

De legger is gebaseerd op artikel 5.1 Waterwet en artikel 78 van de Waterschapswet. Op de voorbereiding van de legger is de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent dat het ontwerp ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken, waarin belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Uw zienswijze wordt behandeld en indien daartoe aanleiding is, verwerkt in de definitieve legger. Vervolgens wordt de definitieve legger vastgesteld en treedt in werking.

 

Inzien van stukken

De ontwerpleggerwijziging met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van vrijdag 15 november 2019 tot en met donderdag 26 december 2019 op de website www.overheid.nl en via een link op www.agv.nl/inspraak.

 

Zienswijzen

Tijdens de periode dat de ontwerpleggerwijziging ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Hierna wordt de directeur gevraagd om, namens het DB van het waterschap, de leggerwijziging definitief vast te stellen en in werking te laten treden. De definitieve vaststelling wordt tevens op Overheid.nl gepubliceerd.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

 

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. dagelijks bestuur

(o.v.v. team Waterkeringen)

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden: ‘inspraak ontwerpleggerwijziging Legmeerdijk’.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over de ontwerp-leggerwijziging kunt u telefonisch contact opnemen met team Waterkeringen via telefoonnummer 0900 – 9394 (normale belkosten).

 

Amsterdam, 14 november 2019

Naar boven