Verbod Waterschap Drents Overijsselse Delta tot onttrekking oppervlaktewater in gebied Nijeveen/Kolderveen

Het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta maakt bekend dat, in verband met de aanhoudende droogte en het daarmee verband houdende watertekort, met ingang van 20 juli 2018 om 12.00 uur het verbod om water te onttrekken uit oppervlaktewaterlichamen van kracht is voor Nijeveen /Kolderveen. Het gebied is aangegeven op de bijlage bij deze bekendmaking.

Het onttrekkingsverbod geldt voor beregening van:

 

  • 1.

    Gras (exclusief sportvelden en greens);

  • 2.

    Maïs

Het verbod geldt niet voor onttrekking ten behoeve van veedrenking door middel van een weidepomp en ook niet voor onttrekking voor het blussen van branden.

Het verbod wordt ingesteld op basis van artikel 3.5 van de Keur van Waterschap Drents Overijsselse Delta en geldt ook voor onttrekkingen die plaatsvinden op basis van een vergunning en voor onttrekkingen die plaatsvinden op basis van de Algemene regels bij de Keur Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Het verbod geldt voor onbepaalde tijd. Al naar gelang de omstandigheden kan het verbod worden gewijzigd dan wel worden ingetrokken. Wijziging of intrekking van het verbod maakt het waterschap bekend via www.wdodelta.nl en www.officielebekendmakingen.nl .

Doel van het verbod is om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voldoende voorraad te behouden voor de warme en droge periode die wordt verwacht. Het waterschap zal toezien op de naleving van het onttrekkingsverbod.

Voor meer informatie over het onttrekkingsverbod kunt u contact opnemen met het waterschap, telefoonnummer 088 - 233 12 00.

Zwolle, 20 juli 2018

Naar boven