Kennisgeving ontwerpbeschikkingen t.b.v. Windpark het Spui

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet

 

 

Onderwerp

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 21 september 2017 aanvragen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Stedin Netten B.V. en Klein Piershil B.V. voor uitvoeren van een werk of werkzaamheden ten behoeve van Windpark Spui nabij de kruising Molendijk / Oudendijk te Piershil, gemeente Korendijk.

 

De aanvragen betreffen het aanleggen van middenspanningskabels en het tijdelijk aanpassen van een aantal toegangswegen op het grondgebied van de gemeenten Korendijk en Nissewaard ten behoeve van de netaansluiting en de parkbekabeling van het Windpark Spui op het verdeelstation Geervliet.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben tevens op 21 september 2017 en 13 februari 2018 aanvragen op grond van de Waterwet / de Keur van Waterschap Hollandse Delta ontvangen van Klein Piershil B.V. voor gebruiken van een waterstaatswerk of beschermingszone voor het uitvoeren activiteiten in, op of nabij een waterkering ten behoeve van Windpark het Spui.

 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) heeft op 21 september 2017 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet van Stedin Netten B.V. ontvangen voor het gebruikmaken van het rijkswaterstaatswerk het Spui door, anders dan in overeenstemming met de functie, daarin, daarop, daarboven, daarover of daaronder werkzaamheden te verrichten, werken te maken of te behouden, dan wel vaste substanties of voorwerpen te storten, te plaatsen of neer te leggen, of deze te laten staan of liggen op het perceel kadastraal bekend gemeente Spijkenisse, Sectie L, nummer 1786 aan de noord- en zuidzijde van het Spui.

 

Het Waterschap Hollandse Delta heeft op 21 september 2017 een aanvraag ontvangen van Stedin Netten B.V. voor het leggen van middenspanningskabels langs diverse wegen tussen het verdeelstation aan de Noorddijk te Geervliet en het Windpark Spui nabij de kruising Molendijk / Oudendijk te Piershil.Het Waterschap Hollandse Delta heeft op 12 februari 2018 een aanvraag ontvangen van Klein Piershil B.V. voor het tijdelijk aanpassen/verbreden van diverse in- en uitritten langs de Spuiweg en een tijdelijke bochtverbreding ter plaatse van de kruising tussen de Molendijk en de Spuiweg te Piershil.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Waterstaat en het Waterschap Hollandse Delta hebben het voornemen de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

 

Inzage

 

U kunt de ontwerpbeschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 7 juni 2018 tot en met 18 juli 2018 op de volgende plaatsen inzien:

- de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse (de gemeente werkt alleen op afspraak via telefoonnummer 14 0181);

- de gemeente Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil (elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op afspraak, tel.nr. 14 0186));

- Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Boompjes 200te Rotterdam;

- het Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 - 246 80 00 of mailen naar info@dcmr.nl).

 

Zienswijze

 

Op grond van de artikelen 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht kan eenieder gedurende de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze over de desbetreffende ontwerpbeschikking kenbaar maken. Uw zienswijze moet worden gericht aan het desbetreffende bevoegde gezag maar moet worden gezonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of schriftelijk via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Gedurende bovengenoemde termijn kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na het maken van een afspraak.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking(en) kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Inlichtingen

 

Voor nadere inlichtingen over de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen kunt u zich wenden tot de heer R. Toth van de DCMR (Wabo), telefoonnummer: 010 – 246 83 06, tot de heer G.A.M. de Klok van Rijkswaterstaat (Wtw), telefoonnummer: 06 109 236 91 en tot de heer K. Castricum van het Waterschap Hollandse Delta (Wtw), telefoonnummer 088 – 97 43745.DCMR zaaknummers: 999959905, 999959908, 999959921, 999959926.

 

Naar boven