AV Agenda

Agenda van de 4de Opiniërende en 27ste Besluitvormende vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 29 mei 2018, aanvang om 13.30 uur in het Waterschapshuis in Lelystad. De Besluitvormende vergadering is aansluitend aan het Opiniërende deel. Van 17.30 – 18.30 uur is er pauze.

 

OPINIËREND  

1 Opening

2 Kostentoedeling

Op 1 januari 2019 moet de nieuwe kostentoedelingsverordening in werking treden. In de beeldvormende vergadering op 27 maart 2018 is de systematiek toegelicht. Tevens is aangegeven welke bestuurlijke keuzes kunnen worden gemaakt. Het college heeft nu een voorkeursalternatief uitgewerkt: verhogen ingezetenenpercentage naar 29% en verhogen tariefdifferentiatie wegen naar 100%. In deze opiniërende vergadering wil het college de overwegingen van de fracties horen bij het voorliggende voorkeursalternatief. Op basis van de inbreng van de fracties zal het college een ontwerp-kostentoedelingsverordening vanaf ca. 1 juni gedurende zes weken ter inzage leggen. Het is de bedoeling de verordening, samen met eventuele inspraakreacties, in september aan de AV ter vaststelling voor te leggen.

3 Sluiting

BESLUITVORMEND

1 Opening

2 Gelegenheid tot inspreken*

3 Vaststelling agenda

4 Mededelingen van het college

5 BESLUITVORMEND, ter bespreking

5.a Jaarstukken 2017

In het jaarverslag wordt de Algemene Vergadering verteld welke doelen zijn bereikt, wat daarvoor is gedaan en wat de kosten daarvan waren. De jaarrekening gaat uitgebreid in op de financiën over het jaar 2017. Een publieksversie van het jaarverslag is via de website te benaderen: www.zuiderzeeland.nl

5.b Voorjaarsnota 2019 - 2022

Doel van de voorjaarsnota is met name het ondersteunen van de discussie rond een integrale afweging en prioritering. De prioritering vormt het kader voor de Meerjarenbegroting, maar daarnaast neemt het college dit ook mee bij de voorstellen die het komende periode doet aan de Algemene Vergadering.

5.c Renovatie en verduurzaming gemaal Vissering

Dit voorstel dient om de kaders van project Vissering op Urk definitief vast te stellen en de bevoegdheid voor het voteren van het uitvoeringskrediet te delegeren aan het college. Beoogd wordt marktpartijen uit te dagen om van gemaal Vissering één van de meest duurzame gemalen in zijn soort ter wereld te maken. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid staan daarbij voorop.

Daarnaast liggen ook keuzevarianten voor om de duurzaamheidsambities van project Vissering al dan niet verder aan te scherpen. De eerste keuzevariant omvat het energieneutraal maken van het gemaal, exclusief de voor het pompsysteem benodigde energie. De tweede keuzevariant voor verduurzaming is het creëren van ‘maatschappelijke meerwaarde’. Hiermee wordt draagvlak gecreëerd voor project Vissering en het werk van het waterschap en dit wordt in verbinding gebracht met de wensen en behoeften vanuit de omgeving.

6 BESLUITVORMEND, hamerstukken

6.a Jaarrekening 2017 en ontwerpbegroting 2019 Aqualysis

6.b Onttrekking Bestemmingsreserve Duurzame Energie

6.c Herbenoeming externe leden Rekenkamercommissie

7 VERSLAGLEGGING VORIGE VERGADERING

7.a Vaststellen verslag van de vergadering van de Algemene Vergadering d.d. 24 april 2018

7.b Besluitenlijst AV d.d. 24 april 2018

7.c Actiepuntenlijst

8 STUKKEN TER KENNISNAME

8.a Totaaloverzicht begrotingswijzigingen

8.b Openbare besluitenlijsten van het college van Dijkgraaf en Heemraden

9 INGEKOMEN STUKKEN

10 Samenvatten toezeggingen

11 Rondvraag

12 Sluiting

*Tijdens de openbare vergaderingen van de Algemene Vergadering kunnen toehoorders, door middel van het zogenaamde spreekrecht, het woord voeren. Voor de spreektijd is maximaal vijf minuten per onderwerp beschikbaar. Een verzoek voor het gebruik maken van spreekrecht, dient tenminste 2 x 24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter van de Algemene Vergadering, te zijn ingediend via bo@zuiderzeeland.nl. In het verzoek dient de naam van degene die het woord wenst te voeren en het onderwerp waarover men wil spreken te zijn vermeld.

INZAGE

De agenda met bijbehorende vergaderstukken zijn vanaf 16 mei digitaal in te zien op www.zuiderzeeland.nl/avagenda. Daarnaast kunt u ook in de bibliotheken van de gemeente Almere, Dronten, Lelystad, De Fryske Marren, Noordoostpolder, Steenwijk, Urk en Zeewolde inloggen op de gratis toegankelijke pc.

 

Naar boven