AV Agenda 31 oktober 2017

 

De 2de Opiniërende vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2017 aanvang om 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

1 Opening

2 Najaarsbrief

Op 3 oktober heeft de AV beeldvormend gesproken over de stand van zaken van de komende meerjarenbegroting. In de najaarsbrief wordt het integrale beeld van de consequenties van de besluitvorming van de AV sinds de voorjaarsnota, de beleidsuitwerking door het college en de autonome ontwikkelingen weergegeven inclusief de concept begrotingsomvang. Daarbij wordt een aantal scenario’s geschetst voor de begroting 2018 en de meerjarenbegroting. In deze opiniërende vergadering wordt de AV gevraagd aan te geven wat zij van deze scenario’s vindt. Afhankelijk van de bespreking worden een of meerdere scenario’s in de Meerjarenbegroting 2018-2021 aangeboden. De besluitvorming daarover vindt in de AV van november plaats.

3 Vaststelling verslag van de Opiniërende AV-vergadering d.d. 26 september 2017

4 Sluiting

De 22ste Besluitvormende vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2017 aansluitend aan de Opiniërende vergadering in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

1 Opening

2 Gelegenheid tot inspreken*

3 Vaststelling agenda

4 Mededelingen van het college

5 BESLUITVORMEND, ter bespreking

5 a Bestuursrapportage 2017

De AV wordt geïnformeerd over de voortgang van de Meerjarenbegroting 2017-2020. Op thema’s, projecten en maatregelen wordt aangegeven wat de vorderingen en afwijkingen zijn. Hierbij wordt gerapporteerd volgens de programmalijn, zoals ook de meerjarenbegroting is ingestoken. Ook worden actuele risico’s benoemd met een relatief grote omvang.

5 b Waterschapsverkiezingen 2019

Het college adviseert de AV te kiezen voor een intensief communicatietraject rond de waterschapsverkiezingen in maart 2019, waarbij het waterschap de verkiezingen aangrijpt als kans om het waterbewustzijn te vergroten. Ook om het werk van het waterschap extra onder de aandacht te brengen en inwoners bewust te maken dat zij invloed kunnen uitoefenen omdat er een democratisch gekozen bestuur is.

6 BESLUITVORMEND, hamerstukken

a Herziening peilbesluit Hoge Vaart en Zuidlob

b Normenkader 2017

c Archiefverordening Waterschap Zuiderzeeland 2017

d Zienswijze ontwerpbegroting Het Flevolands Archief 2018

e (Plan van) Aanpak naar aanleiding van aanbevelingen Rekenkamercommissie over Vergunningverlening en Handhaving

f Starten met de kwartiermakersfase voor Dijktraject 8-3

7 VERSLAGLEGGING VORIGE VERGADERING

a Vaststellen verslag van de Besluitvormende Algemene Vergadering d.d. 26 september 2017

b Besluitenlijst AV d.d. 26 september 2017

c Actiepuntenlijst

8 STUKKEN TER KENNISNAME

a Totaaloverzicht begrotingswijzigingen

b Bewust innoveren, grenzend verkend

c Rapportage gedelegeerde bevoegdheden

d Openbare besluitenlijsten college van Dijkgraaf en Heemraden

9 INGEKOMEN STUKKEN

10 Samenvatten toezeggingen

11 Rondvraag

12 Sluiting

*Tijdens de openbare vergaderingen van de Algemene Vergadering kunnen toehoorders, door middel van het zogenaamde spreekrecht, het woord voeren. Voor de spreektijd is maximaal vijf minuten per onderwerp beschikbaar. Een verzoek voor het gebruik maken van spreekrecht, dient tenminste 2 x 24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter van de Algemene Vergadering, te zijn ingediend via bo@zuiderzeeland.nl. In het verzoek dient de naam van degene die het woord wenst te voeren en het onderwerp waarover men wil spreken te zijn vermeld.

INZAGE

De agenda met bijbehorende vergaderstukken zijn vanaf 18 oktober 2017 digitaal in te zien op www.zuiderzeeland.nl/avagenda. Daarnaast kunt u ook in de bibliotheken van de gemeente Almere, Dronten, Lelystad, De Fryske Marren, Noordoostpolder, Steenwijk, Urk en Zeewolde inloggen op de gratis toegankelijke pc.

Naar boven