De 21ste Besluitvormende vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op dinsdag 26 september 2017 aanvang aansluitend aan de Opiniërende Algemene Vergadering in het Waterschapshuis in Lelystad.

 

1 OPENING

2 Gelegenheid tot inspreken

3 Vaststelling agenda

4 Schriftelijke mededelingen van het college

5 BESLUITVORMEND, TER BESPREKING

a Zicht op Waterkwaliteit

Op 6 juli 2017 heeft de AV opiniërend gesproken over de ambities van het waterschap op het gebied van ‘nieuwe stoffen’ en ‘agrarische emissies’. De ambitie en inzet waarvoor een breed draagvlak bestond in de opiniërende AV, zijn vertaald in zogeheten ‘basispakketten’ van maatregelen. Het college vraagt de AV in te stemmen met de beide basispakketten en aan te geven of de AV voor ‘agrarische emissies’ hier als plus de maatregel ‘akkerrandenbeheer’ aan toe wil voegen.

b Discrepantie en onzekerheid afvalwateraanbod

Als de hoeveelheid afvalwater die binnenkomt op een afvalwaterzuivering, niet gelijk is aan de hoeveelheid afvalwater die daar verwacht wordt, dan wordt dit verschil discrepantie genoemd. Om structureel goed grip te hebben en houden op discrepantie is een structurele aanpak benodigd. Hiervoor is extra capaciteit nodig en extra geld voor onderzoek en monitoren. De AV wordt gevraagd in stemmen met deze aanpak en de kosten hiervan.

c Fietspad / inspectiepad Zwartemeerdijk

Waterschap Zuiderzeeland, de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland hebben de mogelijkheid verkend om samen een fiets- c.q. inspectiepad op de Zwartemeerdijk te realiseren. Een fietspad op de dijk vergroot de recreatief-toerische aantrekkelijkheid van het gebied. Het op orde houden van de keringen is een primaire taak van het waterschap. Een verhard inspectiepad op de dijk vergemakkelijkt deze taak. De AV wordt gevraagd in te stemmen met dit initiatief.

d Consequenties beoordeling primaire keringen

Per 1 januari 2017 zijn nieuwe normen voor de primaire waterkeringen van kracht. Om beeld te krijgen of een kering voldoet aan de nieuwe norm moeten waterkeringbeheerders in de periode tussen nu en 2022 hun keringen beoordelen. De AV wordt gevraagd in te stemmen met het proces ‘beoordelen primaire keringen’ waarbij een balans gewaarborgd is tussen flexibele inhuur en kennisopbouw van eigen medewerkers.

6 BESLUITVORMEND, HAMERSTUKKEN

a Renovatie cultureel erfstuk en vervangen hevel Kadoelen

b Verlengen contract accountant voor het boekjaar 2018

c Voteren uitvoeringkrediet Permanente Hevels Westermeerdijk

7 VERSLAGLEGGING VORIGE VERGADERING

a Vaststellen verslag van de Algemene Vergadering d.d. 6 juli 2017

b Besluitenlijst AV-vergadering d.d. 6 juli 2017

c Kennis nemen van actiepuntenlijst Algemene Vergadering

8 STUKKEN TER KENNISNAME

a Totaaloverzicht begrotingswijzigingen

b Pilot innovatieve slibontwateringstechniek (TORWASH)

c Jaarverslag Watertoezicht 2016

d Vergaderschema 2018

9 SAMENVATTEN TOEZEGGINGEN

10 INGEKOMEN STUKKEN

a Accountantscommissie ZZL, rooster van aftreding van de accountantscommissie

b Ledenbrief UNIE en VNG, voortgangssamenwerking

11 Rondvraag

12 Sluiting

Naar boven