BEKENDMAKING ONTWERP-HERZIENING PEILBESLUIT URK

 

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland maakt het ontwerp-peilbesluit‘Hoge Vaart en Zuidlob’bekend.

Herziening peilbesluit

Op grond van de Waterwet art. 5.2 en de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland (art. 5.12-5.14) heeft het waterschap de verplichting peilbesluiten op te stellen voor zijn beheergebied.

De vigerende peilbesluiten bevatten het gebied rondom de Hoge Vaart en de Zuidlob Oostelijk Flevoland. Het gebied ca. 25.000 ha groot en omvat delen van Almere, Zeewolde, Biddinghuizen en Dronten.

Het peilbesluit wordt herzien omdat binnen peilbesluitgebied lokaal veranderingen zijn opgetreden en om voorgenomen peilveranderingen in verband met de verbreding van de A6 bij Almere op te nemen.

Het grootste deel van het peilbesluitgebied heeft het peil van de Hoge Vaart. Het waterschap is voornemens het peil in de hoge Vaart gelijk te houden.

Meer informatie kunt u vinden op onze website over dit peilbesluit: https://www.zuiderzeeland.nl/werk/projecten-buurt/herziening/

Procedure

Het ontwerp-herzieningpeilbesluit ligt gedurende zes weken, van 21 juni 2017 tot en met 2 augustus 2017, ter inzage op de website van Waterschap Zuiderzeeland: www.zuiderzeeland.nl/actueel/bekendmakingen

Na deze periode wordt het peilbesluit aan de Algemene Vergadering van het waterschap voorgelegd, zodat zij dit vast kan stellen.

Indienen zienswijze

Uw zienswijze op het ontwerp-herziening peilbesluit kunt u schriftelijk of mondeling indienen tot en met uiterlijk 2 augustus 2017. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad. Voor het indienen van mondelinge reacties kunt u contact opnemen met team Waterprocedures van het waterschap via telefoonnummer (0320) 274 911.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?Het waterschap weegt in een reactienota alle ingediende zienswijzen af, en past wanneer nodig het peilbesluit aan. Degene die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een afschrift van de reactienota toegezonden nadat deze door het dagelijks bestuur is behandeld.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het team Waterprocedures van Waterschap Zuiderzeeland, telefoonnummer (0320) 274 911.

Naar boven