Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A15 Maasvlakte – Vaanplein

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

 

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

 

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit “A15 Maasvlakte-Vaanplein” is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Het betreft een ontwerpbesluit (kenmerk D0034530) ten name van A-Lanes A15 Holding B.V. voor een revisie watervergunning afgegeven door dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Hollandse Delta op grond van de Waterwet en de Keur van het Waterschap Hollandse Delta.

 

Het tracé van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein is de afgelopen jaren gefaseerd verbreed en hiervoor zijn door voornoemd Waterschap een aantal watervergunningen verleend. Dit ontwerpbesluit betreft de revisie van deze eerder verleende vergunningen. Alle werkzaamheden zijn reeds ten genoegen van het waterschap uitgevoerd. De revisie slaat slechts op de beheerfase van de uitbreiding van de A15 .

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 april 2017 tot en met 31 mei 2017 ter inzage bij het Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk. U kunt daar iedere werkdag op afspraak terecht en vragen naar het gewenste stuk.

 

U kunt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de website http://www.wshd.nl/gvop.

 

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 20 april 2017 tot en met 31 mei 2017 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de Dijkgraaf en hoogheemraden van het Waterschap De Hollandse Delta. Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan contact opgenomen worden met de heer J.B.M. de Baat (telefoonnummer 088 97 43 410).

 

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

 

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer J.B.M. de Baat, bereikbaar via telefoonnummer 0900 2005 005

 

Ridderkerk, 18 april 2017

 

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

ir. H.P. de Vries, afdelingshoofd Vergunningverlening 

 

Naar boven