AV agenda

De 13de themavergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 aanvang om 18.30 uur in de Raadzaal, gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 in Lelystad

1 Opening

2 INFORMEREND

a Discrepantie

Bedrijven en huishoudens lozen afvalwater via het riool. Dit afvalwater wordt op de afvalwaterzuivering verwerkt. Bedrijven en huishoudens betalen daar een zuiveringsheffing voor. De hoeveelheid die wordt geloosd is een schatting. De vraag is nu of de hoeveelheid afvalwater in theorie overeen komt met de praktijk. Dit is belangrijk voor een eerlijke verdeling van de zuiveringsheffing. Tijdens een presentatie wordt u meegenomen in alle aspecten van dit vraagstuk.

b Nieuwe normering en veiligheid

Wat komt er de komende jaren allemaal op ons af als het gaat om waterveiligheid? Om daar inzicht in te krijgen is een agenda ontwikkeld voor de korte en middellange termijn. Op een kaart is de opgave voor de korte termijn te zien, terwijl de opgave voor de middellange termijn wordt gepresenteerd.

c Financiële agenda en assetmanagement

Zuiderzeeland is financieel gezond. Dat willen we graag zo houden. Maar wat betekenen toekomstige opgaven voor die financiële positie. Daarom is het nodig dat het financieel beleid (o.a. activabeleid, reserve- en schuldenbeleid) tegen het licht wordt gehouden. De planning en de aanpak wordt toegelicht.

3 Verslaglegging vorige vergadering

a Vaststellen verslag Algemene Vergadering 13 december 2016

4 Rondvraag

5 Sluiting

Naar boven