AV Agenda 25 oktober 2016

De 14de Vergadering van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2016 aanvang om 13.30 uur in de Raadzaal Stadhuis, Stadhuisplein 2 in Lelystad.

1 OPENING

2 Gelegenheid tot inspreken*

3 Vaststelling agenda

4 Schriftelijke mededelingen van het college

5 BESLUITVORMEND, TER BESPREKING

a RKC-rapport ‘Duurzame oevers’

De Rekenkamercommissie (RKC) heeft onderzoek gedaan naar Duurzame oevers en de resultaten daarvan zijn weergegeven in een rapport. De voorzitter van de RKC zal dit rapport tijdens de vergadering kort toelichten en het rapport vervolgens officieel aanbieden aan de AV.

b Bestuursrapportage 2015

De Bestuursrapportage is een verantwoordings- en bijstellingsinstrument van de Algemene Vergadering. Het college geeft inzicht in de voortgang en afwijkingen ten opzichte van het bestaande beleid uit de meerjarenbegroting van het lopende jaar. De afwijkingen kunnen beleidsmatig en/of financieel van aard zijn.

c Controleprotocol en controleverordening

De Algemene Vergadering wordt, in het kader van haar controlerende rol, gevraagd om de controleverordening en het controleprotocol vast te stellen. Daarnaast wordt de Algemene Vergadering gevraagd of zij het wenselijk vindt om voor de sturing van de accountant een jaarrekeningcommissie in te stellen.

d Accountantcontrole 2016

Stand van zaken contract accountantsdienst.

6 VERSLAGLEGGING VORIGE VERGADERING

a Vaststellen verslag van de vergadering van de Algemene Vergadering d.d. 27 september 2016

b Besluitenlijst Algemene Vergadering d.d. 27 september 2016

c Kennis nemen van actiepuntenlijst Algemene Vergadering

7 STUKKEN TER KENNISNAME

a Totaaloverzicht begrotingswijzigingen

b Risico-analyse

8 SAMENVATTEN TOEZEGGINGEN

9 INGEKOMEN STUKKEN

10 Rondvraag

11 Sluiting

*Tijdens de openbare vergaderingen van de Algemene Vergadering kunnen toehoorders, door middel van het zogenaamde spreekrecht, het woord voeren. Voor de spreektijd is maximaal vijf minuten per onderwerp beschikbaar. Een verzoek voor het gebruik maken van spreekrecht, dient tenminste 2 x 24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk

bij de voorzitter van de Algemene Vergadering, te zijn ingediend via bo@zuiderzeeland.nl. In het verzoek dient de naam van degene die het woord

wenst te voeren en het onderwerp waarover men wil spreken te zijn vermeld.

INZAGE

De agenda met bijbehorende vergaderstukken zijn vanaf 17 oktober 2016 digitaal in te zien op www.zuiderzeeland.nl/avagenda. Daarnaast kunt u ook in de bibliotheken van de gemeente Almere, Dronten, Lelystad, De Fryske Marren, Noordoostpolder, Steenwijk, Urk en Zeewolde inloggen op de gratis toegankelijke pc.

Naar boven