BEKENDMAKING

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland maakt de vaststelling bekend van het peilbesluit Ettenlandseweg

Het peilbesluit Ettenlandsewegis vastgesteld in de Algemene Vergadering van 27 mei 2014.

Het gebied Ettenlandseweg, ten zuidoosten van Marknesse, wordt door Natuurmonumenten ontwikkeld tot natuurgebied. Om de grondwaterstanden in het gebied te verhogen worden er nieuwe watergangen aangelegd, worden oppervlaktewaterpeilen verhoogd en wordt water aangevoerd. Vanwege de peilwijzigingen heeft het waterschap een ontwerp peilbesluit opgesteld.

Gedurende een periode van zes weken, ingaande op 11 juni tot 24 juli 2014, is het peilbesluit Ettenlandseweg ter inzage.

Beroep

Tot 24 juli 2014 kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het peilbesluit een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast ten minste:

  • 1.de naam van de indiener

  • 2.adres

  • 3. dagtekening

  • 4.een omschrijving van het besluit en vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen

  • 5. de gronden van het beroep en zo mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de Rechtbank Midden-Nederland. In dat geval is extra griffierecht verschuldigd.

Voorwaarde is dat een beroepschrift is ingediend. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet.

Naar boven