Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Oldebroek

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Oldebroek ter inzage ligt (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Doel van het plan

In de gemeente zijn er verscheidene kleinschalige ontwikkelingen ingevoerd die geborgd moeten worden in een bestemmingsplan. In het bestemmingsplan Buitengebied 2007 zitten enkele onduidelijkheden en of fouten in de tekst. Met dit plan worden deze gebreken hersteld. Hiertoe is het nodig om een paraplubestemmingsplan op te stellen, waarin deze zaken geregeld en vastgelegd worden. Het paraplubestemmingsplan betreft een ‘thematische herziening’. Dit plan komt als het ware ‘boven’ op de geldende bestemmingsplannen te liggen, waarbij deze bestemmingsplannen onverminderd van kracht blijven. Het paraplubestemmingsplan gaat in op de volgende onderdelen:

- Tekstuele verduidelijking en wijziging in de wijze van meten uit het bestemmingsplan “Buitengebied 2007”

- Toestaan van plattelandswoningen bij agrarische bedrijven;

- Toestaan van grotere inhoudsmaat bij twee-onder-één kap woningen in het buitengebied;

- Het opnemen van een nieuwe archeologische dubbelbestemming;

- Verbod op de realisatie en uitbreiding van geitenhouderijen;

- Vastleggen van gemeentelijke parkeernormen;

- Toestaan van kleinschalige grond- en veldopstellingen van zonnepanelen voor eigen gebruik;

- Het opnemen van een gewijzigde dubbelbestemming en artikel ‘leiding – hoogspanningsverbinding’.

 

Met dit paraplubestemmingsplan worden bovenstaande regelingen planologisch-juridisch geborgd en vastgelegd.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage vanaf woensdag 17 februari 2021 tot en met dinsdag 30 maart 2021. U kunt de stukken inzien op:

1. www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen of

2. het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek brengt tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens is om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen. De schriftelijke zienswijze dient u in bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via het Klant Contact Centrum, telefoon 0525 63 82 00.

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 16 februari 2021.

Naar boven