Besluit op aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling N18 Zieuwentseweg - Richterslaan Lichtenvoorde

Logo Oost Gelre

Gelet op hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 februari 2021 besloten wij dat voor de ontwikkeling die het ontwerpbestemmingsplan N18 Zieuwentseweg - Richterslaan Lichtenvoorde mogelijk maakt, geen milieueffectrapport (MER) opgesteld hoeft te worden omdat beoordeeld is dat de voorgenomen activiteit niet tot onevenredige nadelige milieugevolgen leidt.

Inzien

Het Mer-beoordelingsbesluit met de bijbehorende aanmeldnotitie kunnen met ingang van 19 februari 2021 op verzoek worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis van de gemeente Oost Gelre, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u ze digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl. De stukken liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 1 april 2021. 

Voorbereidingsbeslissing

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit besluit beschouwd als een voorbereidingsbeslissing waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. In eerdere uitspraken heeft de Raad van State dat bijvoorbeeld omwonenden en milieuverenigingen in dit geval niet als direct belanghebbende worden gezien. U kunt uw reactie omtrent dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

 

Naar boven