Ontwerpbestemmingsplan 'De Run 5601' en ontwerpbesluit Wet geluidhinder 'De Run 5601'

Logo Veldhoven

Ontwerpbestemmingsplan ‘De Run 5601’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Run 5601’ met de daarbij behorende stukken van vrijdag 19 februari 2021 tot en met donderdag 1 april 2021 voor iedereen ter inzage ligt.

Dit ontwerpbestemmingsplan gaat over de locatie van het voormalige Zuidzorgkantoor aan de Dorpstraat / De Run 5601. Dit kantoor wordt gesloopt en 2 appartementengebouwen met in totaal 96 appartementen worden teruggebouwd in een groen ingerichte omgeving.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis van Veldhoven (Meiveld 1). Een afspraak maken is niet nodig. Kom niet als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. En houd rekening met de 1,5 meter afstand en de draag een mondkapje.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl, zoek op plannaam ‘De Run 5601’. Door de coronamaatregelen heeft het onze voorkeur dat u het ontwerpbestemmingsplan digitaal inziet boven een bezoek brengen aan de informatieruimte.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk (voorkeur) of mondeling op het ontwerpbestemmingsplan reageren door een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Veldhoven. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zet hierbij de datum, uw naam, adres en handtekening in de brief. Zienswijzen kunt u niet per email indienen. In de zienswijze moet u duidelijk aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan het gaat.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de gemeente, afdeling Regie en Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 040. Door het coronavirus houden we het gesprek digitaal met skype of teams.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder ‘De Run 5601’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in combinatie met het bestemmingsplan ‘De Run 5601’ een hogere geluidsbelasting (als bedoeld in de Wet geluidhinder) willen toestaan voor een aantal nieuw te bouwen appartementen. Uit geluidsonderzoek blijkt namelijk dat voor een aantal nieuwe te bouwen appartementen de voorkeurswaarde vanwege De Run, de Dorpstraat en Kempenbaan wordt overschreden.

Dit ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken ligt van vrijdag 19 februari 2021 tot en met donderdag 1 april 2021, tijdens openingsuren, voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Veldhoven (Meiveld 1). Kom niet als u verkouden bent, hoest of koorts heeft en houd rekening met de 1,5 meter afstand om eventuele besmetting te voorkomen. U kunt het besluit ook digitaal opvragen via gemeente@veldhoven.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan een belanghebbende schriftelijk (voorkeur) of mondeling op de ontwerpbeschikking reageren door een zienwijze in te dienen bij de burgemeester en wethouders van Veldhoven. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post aan de burgemeester en wethouders van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zet hierbij de datum, uw naam, adres en handtekening in de brief. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de gemeente, afdeling Mens en Omgeving, via telefoonnummer 14 040.

Heeft u vragen?

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven