ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BOLWERK KLUNDERT’ TE KLUNDERT, GEMEENTE MOERDIJK

Logo Moerdijk

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 18februari tot en met 31maart 2021 voor iedereen het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Bolwerk Klundert’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPKLBolwerk-BP30) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 40 woningen. Er wordt gestreefd naar een zo flexibel mogelijke regeling zonder hiermee afbreuk te doen aan het woongenot van de bewoners van de aangrenzende woningen, de huidige activiteiten van de omliggende bedrijven én de stedenbouwkundige context van deze bijzondere locatie. Door het opstellen van een flexibel bestemmingsplan wordt zoveel mogelijk ruimte geboden aan een creatieve en passende toekomstige ontwikkeling. Deze toekomstige ontwikkeling zal worden gekozen op basis van een ontwerpprijsvraag nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Het plan is digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er andere regels gelden voor het instellen van een eventueel beroep tegen het besluit over vaststelling van het bestemmingsplan.

M.e.r.-beoordeling

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan zijn de diverse milieuaspecten zorgvuldig afgewogen. Per aspect is bepaald of de ontwikkeling gevolgen heeft voor de aspecten geluid, luchtkwaliteit, veiligheid, bodem, flora- en fauna, water, archeologie, cultuurhistorie, verkeer en parkeren. Uit de afweging blijkt dat belangrijke nadelige milieueffecten zijn uitgesloten, waardoor het uitvoeren van een m.e.r-beoordeling of MER niet zinvol wordt geacht.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor deze ontwikkeling. Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Eventuele bedenkingen tegen deze m.e.r.-beoordeling kunnen worden ingebracht in het kader van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Iedereen kan tot en met 31 maart 2021 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of via info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bolwerk Klundert.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken via het telefoonnummer 14 0168. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

 

Zevenbergen 17-februari-2021

Naar boven