M.e.r.-beoordeling verlegging primaire waterkering Waalkwartier

Logo Gelderland

 

Bekendmaking van het besluit van 4 februari 2021 van Gedeputeerde Staten zaaknummer 2021-000952

 

 

GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit m.b.t. verlegging van de primaire waterkering ter plaatse van het Waalkwartier te Nijmegen, ingevolge artikel 7.17, eerste lid Wet milieubeheer en artikel 2 Besluit milieueffectrapportage.

 

Project

 

Waterschap Rivierenland heeft op 18 januari 2021 bij de Provincie Gelderland een m.e.r.-beoordelingsnotitie ingediend voor verlegging van de primaire waterkering ter plaatse van het Waalkwartier in Nijmegen. Deze waterkering is op dit moment nog niet afgekeurd, maar zal op termijn versterkt moeten worden om te voldoen aan nieuwe landelijke waterveiligheidsnormen die gelden per 1 januari 2017. De overkoepelende gebiedsontwikkeling Waalfront Nijmegen - waarbinnen door het ontwikkelbedrijf Waalfront het voormalige industrieterrein wordt herontwikkeld tot hoogwaardig woongebied met voorzieningen - biedt de kans om de primaire waterkering gelijktijdig met de herontwikkeling aan te passen aan de nieuwe eisen voor waterveiligheid.

 

Provincie Gelderland is bevoegd gezag voor de m.e.r.-procedure bij dijkversterkingsprojecten van waterschappen. Op basis van de ingediende aanmeldingsnotitie hebben wij daarom de m.e.r.-beoordeling uitgevoerd om vast te stellen of voor de versterking van de primaire waterkering een m.e.r.-procedure moet worden doorlopen.

 

Wij hebben op 2 februari 2021 besloten dat er voor de voorgenomen verlegging van de primaire waterkering ter plaatse van het Waalkwartier geen noodzaak is om de m.e.r.-procedure te doorlopen.

 

Procedure

 

Volgens artikel 7.17 Wet milieubeheer dienen wij binnen zes weken na de datum van ontvangst van de aanmeldingsnotitie het besluit, te weten wel of geen noodzaak tot het doorlopen van de m.e.r.-procedure, te nemen. Van dit besluit wordt, conform artikel 7.17 Wet milieubeheer, mededeling gedaan door kennisgeving in de Staatscourant, in het Provinciaal blad (www.overheid.nl), in een dagblad en in een huis-aan-huisblad.

 

Rechtsbescherming

 

Dit m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Laatstgenoemde belanghebbende kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze beslissing hiertegen bij ons bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten, secretariaat commissie rechtsbescherming, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Op envelop en brief duidelijk "bezwaarschrift" vermelden. 

 

Gepubliceerd te Arnhem

 

Zaaknummer 2021-000952

 

Meer informatie: Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99, e-mailadres: post@gelderland.nl.

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven