Ontwerpbestemmingsplan en M.e.r.-beoordelingsbesluit “Plagweg 16, Empe” gemeente Brummen

Logo Brummen

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 04 februari 2021 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Plagweg 16”, NL.IMRO.0213.BPBG700073-on01 en de “aanmeldnotitie vormvrije m.e.r..-beoordeling” ter inzage ligt.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het bestemmen van een agrarische bouwkavel aan de Plagweg 16 te Empe naar een bestemming ‘Bedrijf-paardenhouderij’. Hierbij worden paarden getraind, instructie gegeven en workshops en clinics toegestaan. De bestaande inrichting en bebouwing wordt gebruikt en er wordt maximaal 1800 m² aan bedrijfsbebouwing toegestaan. Het bouwvak wordt aan de achterzijde verkleind en aan de oostzijde teruggebracht.

 

Besluit op de aanmeldnotitie

Het college van burgemeester en wethouders heeft een “Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Bestemmingsplan Plagweg 16” ontvangen. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen m.e.r.(beoordeling) nodig is. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden.

 

I nzage termijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling, liggen vanaf donderdag 04 februari 2021 t/m woensdag 17 maart 2021, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen). Vanwege COVID-19 is het inzien van het ontwerpbestemmingsplan en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling uitsluitend mogelijk op afspraak. Hiervoor kan u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer: 0575-568 233.

  •  

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan en de aanmeldnotitie is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700073-on01

 

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de “Aanmeldnotitie vromvrije m.e.r.-beoordeling “ kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. (Reinier) Nooteboom, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 562 of per e-mail op r.nooteboom@brummen.nl. Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

Naar boven