Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Hofskamp-Oost III Varsseveld

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 januari 2021 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hofskamp-Oost III Varsseveld’ met identificatienummer NL.IMRO.1509.BP000168-VA01, gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inzage

De stukken liggen vanaf 4 februari 2021 tot en met 18 maart 2021 voor iedereen ter inzage. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie Vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel digitaal als op papier inzien. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied betreft een aaneengesloten gebied van ca. 43 hectare, gelegen ten noorden van de N318 (Aaltenseweg) en ten oosten van het bestaande bedrijventerrein Hofskamp-Oost II in Varsseveld. In de huidige situatie is het gebied overwegend agrarisch in gebruik, tevens zijn enkele woonpercelen aanwezig. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein met een netto uitgeefbare oppervlakte van 25 hectare. Ook voorziet het bestemmingsplan in natuurontwikkeling aan de noordzijde van het plangebied, nabij de beek Boven Slinge. Aanvullend hierop maakt ook de plaatsgebonden risicocontour van de vergunde biovergister AGroGas op het bestaande bedrijventerrein Hofskamp-Oost II onderdeel uit van het plangebied.

 

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals deze in de periode van 15 oktober 2020 tot en met 25 november 2020 voor iedereen ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen van de planregels en de verbeelding hebben betrekking op:

 

  • 1.

    Het uitbreiden van het plangebied door het opnemen van de plaatsgebonden risicocontour van de vergunde biovergister AGroGas (met bijbehorende planregels) op het bestaande bedrijventerrein Hofskamp-Oost II.

  • 2.

    Het beperken van de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden binnen de bestemming ‘Groen’ naast de woning Aaltenseweg 105.

Daarnaast is de plantoelichting geactualiseerd, aangevuld of (tekstueel) verbeterd. Voor nadere details over alle wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’, die deel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

 

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die een zienswijze indienden;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om bij de gemeenteraad een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

     

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 19 maart 2021, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Beeldkwaliteitsplan

Naast het bestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Het is niet mogelijk om tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan bezwaar of beroep in te stellen.

 

Naar boven