Intrekken verkeersbesluit 'Verkeersbesluit tot het voor de huisartsenpraktijk G.H. Hammers en R.J. Hammers-Cupido aanwijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats'

Logo Hardinxveld-Giessendam

2021-0009796

Burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam

Op 17 december 2002 is een algemene gehandicaptenparkeerplaats aangewezen ter hoogte van Troelstrastraat 10 te Hardinxveld-Giessendam, naar aanleiding van het verzoek van de destijds op dat adres gevestigde huisartsenpraktijk. In het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan staat vermeld dat bij bijzondere voorzieningen van algemeen nut een gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd kan worden. Destijds was de huisartsenpraktijk aanleiding om een algemene gehandicaptenparkeerplaats middels een verkeersbesluit aan te wijzen. Tegenwoordig is een verloskundigenpraktijk gevestigd in het pand aan de Troelstrastraat 10. Deze praktijk wordt normaliter niet bezocht door mensen met een mobiliteitsbeperking. Nu er geen noodzaak is voor een gehandicapteparkeerplaats besluit de Gemeente deze te verwijderen om hiervoor een reguliere plaats terug te brengen.

Bevoegdheid:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Het is dan ook gewenst om door verwijdering van de bebording het verkeersbesluit in te trekken waarin de gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Troelstrastraat 10 werd aangewezen.

 

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en gelet op artikel 3, 1 e lid van het "Mandaatbesluit permanente verkeersmaatregelen" van de politie, Eenheid Rotterdam, vond op 14 januari 2020 overleg plaats tussen de wegbeheerder en de politie, Eenheid Rotterdam. Namens de politie werd dit overleg gevoerd door C.W. van Santen, vakadviseur verkeer, District Zuid-Holland-Zuid. Tijdens dit overleg werden de verkeersaspecten van het verkeersbesluit besproken. De politie ging tijdens dit overleg akkoord met het voorgenomen verkeersbesluit. Bij de totstandkoming van dit verkeersadvies is van politiezijde meegewogen dat de huidige gereserveerde plaats kan worden opgeheven omdat de noodzaak van deze parkeerplaats niet langer noodzakelijk is. Tevens is meegewogen dat er in deze, binnen de bebouwde kom, gelegen straat, door de overige bewoners, geen gebruik kon worden gemaakt van de parkeerplaats.

Situatietekening:

BESLUIT

  • 1.

    door verwijdering van het bord model E6 van bijlage 1 van het RVV 1990, in te trekken het verkeersbesluit van 17 december 2002 waarin de gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Troelstraat 10 werd aangewezen (zie situatietekening);

  • 2.

    Het verkeersbesluit op de gebruikelijke wijze te publiceren;

  • 3.

    Het verkeersbesluit treedt in werking op de dag na publicatie.

     

Hardinxveld-Giessendam, 21 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam.

Namens deze,

Z.A.C. de Vries

Beleidsmedewerker B Mobilitiet, Verkeer en Vervoer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: Burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

 

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven