Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan “Thorbeckelaan 99-193” inclusief ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 27 januari 2021 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis het volgende plan ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “Thorbeckelaan 99-193” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.Thorbeckelaan99193-B001 met bijbehorende stukken;

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Aanleiding en planvoornemen

Vanuit Mijn Buurt Assen wordt als uitwerking van de wijkvisie Oude Molenbuurt ingezet op sociale en fysieke opgaven. Vanaf 2017 zijn op 14 locaties in de Oude Molenbuurt (zuidelijk deelgebied wijk Noorderpark) woningen gerenoveerd, woningen vervangen, wordt de openbare ruimte grootschalig aangepakt en wordt er extra ingezet vanuit Vaart, gemeente en Actium op de sociale aspecten in de wijk. Dit bestemmingsplan betreft de 15e locatie en één van de laatste vanuit de wijkvisie. Naar verwachting is de wijkvernieuwing Oude Molenbuurt in 2023 helemaal afgerond.

In het kader van de uitwerking van de wijkvisie worden 3 flats aan de zuidzijde van de Thorbeckelaan (nummers 99 t/m 193) vervangen door 2 nieuwe gebouwen. De huidige flats zijn 4,5 laag hoog, de toekomstige gebouwen maximaal 6 lagen waardoor een trapsgewijze opbouw ontstaat tussen de woningen aan de Schweitzerstraat en het Marturiacomplex op de hoek van de Thorbeckelaan met de Nobellaan. Voor deze 2 nieuwe gebouwen is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk.

Hogere grenswaarden

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Thorbeckelaan de geluidbelasting op de gevels van de nieuwe gebouwen niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen op dit moment niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college van burgemeester en wethouders van plan om een hogere grenswaarde te verlenen.

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 januari 2021 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het inzien van de stukken kan vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus alleen op afspraak. Daarvoor kunt u bellen met de gemeente via 14 0592. Verder is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan.

Op grond van eerdergenoemd artikel uit de Awb in combinatie met artikel 110c van de Wet geluidhinder kunnen binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden ingediend.

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen. Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen. In beide gevallen moeten de zienswijzen worden geadresseerd aan Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592.

Zienswijzen gericht tegen een ontwerpbestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad. Zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders.

ASSEN 26 januari 2021

Naar boven