Vastgestelde bestemmingsplanwijziging “Buitengebied wijziging 2021, Slijkwellsestraat naast 12” (BP1215), met besluit hogere grenswaarde, Maasdriel

Logo Maasdriel

De bestemmingsplanwijziging maakt één extra vrijstaande woning mogelijk naast Slijkwellsestraat 12 te Well. In het wijzigingsplan staan voorwaarden voor deze extra woning. Een daarvan is dat de extra woning pas mag worden gebouwd als alle voormalige agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen op Slijkwellsestraat 3 te Well blijvend zijn verwijderd.

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel heeft de bestemmingsplanwijziging op 1 juni 2021 ongewijzigd vastgesteld.

Het perceel waar de extra woning mogelijk wordt gemaakt is kadastraal bekend als gemeente Maasdriel, sectie M, nummer 315. Het perceel waar de voormalige agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen worden verwijderd is kadastraal bekend gemeente Ammerzoden, sectie M, nummer 863.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat bij de extra woning de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de gevel overschreden zal worden door wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders hebben besloten om een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen. Het besluit hogere grenswaarde voor deze nieuwe woning ligt tegelijkertijd met het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage.

Inzien

Van 23 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 liggen het wijzigingsplan met de daarbij horende stukken en het besluit hogere grenswaarde tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het wijzigingsplan ook vinden op:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1215-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1215-VG01/

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met deze besluiten? Dan kunt u daartegen schriftelijk beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift binnen de beroepstermijn naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn is zes weken en begint op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd en loopt in dit geval van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021. Vermeld altijd de redenen van uw beroep en stuur een kopie van het besluit mee.

De mogelijkheid van beroep bestaat in ieder geval als u belanghebbende bent bij het besluit. Als u géén belanghebbende bent, dan gelden aanvullende voorwaarden, te weten:

- tijdens de voorbereidingsprocedure mocht een ieder zienswijzen indienen, en;

- u heeft ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een zienswijze in te dienen. Heeft u dat niet gedaan, dan kunt u alleen een beroepsschrift indienen als het niet uw schuld is dat u geen zienswijze heeft ingediend.

Dit besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, ook als u beroep instelt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook beroep heeft ingesteld en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Raad van State.

Het instellen van beroep en het indienen van een verzoekschrift kan ook digitaal. Kijk op de site https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. U moet wel rekening houden met kosten (griffierecht).

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar dhr. J. Verhagen

Kerkdriel, 23 juni 2021

Naar boven