Vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Defensie Pijpleiding” en vastgestelde milieu-effectrapportage, Maasdriel (BP1203)

Logo Maasdriel

De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan en de milieu-effectrapportage behorende bij dit plan op 10 juni 2021 gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg en de ligging van een vervangende kerosine buisleiding binnen Maasdriel mogelijk. De oude buisleiding zal later worden verwijderd.

Het nieuwe tracé binnen de gemeente Maasdriel loopt vanaf de Maas door de uiterwaarden, kruist de Maasdijk en eindigt aan de Harenseweg. Daar wordt deze aangesloten op het bestaande tracé. De leiding is noodzakelijk voor het transport van kerosine in NATO-verband. Een deel van de nieuwe leiding wordt via een open ontgraving aangelegd, de rest via een gestuurde boring.

De volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht:

Toelichting

 

  • 1.

    in paragraaf 5.1 is informatie toegevoegd over het advies van de commissie voor de milieueffectrapportage over het MER en het Addendum dat als gevolg daarvan als aanvulling op het MER is gemaakt;

  • 2.

    in paragraaf 5.5 is een onderdeel ‘reserveringsgebied rivierverruiming Maas’ opgenomen, waarin op dit aangeduide gebied wordt ingegaan.

  • 3.

    paragraaf 5.7.1 Gebiedsbescherming is aangepast zodat de inhoud in overeenstemming is met de meest actuele informatie over stikstof en hoe daarmee wordt omgegaan;

  • 4.

    in paragraaf 8.2 Ontwerpbestemmingsplan is de terinzagelegging toegevoegd en aangegeven dat er een zienswijze is ingediend bij de provincie Gelderland op het ontwerp provinciaal inpassingsplan (PIP) DPO Bommelerwaard;

  • 5.

    bijlagen bij de regels: de naam van bijlage 2 is gewijzigd (besluit Ministerie LNV Wet natuurbescherming).

  • 6.

    artikel 5.1 is aangepast op basis van het besluit van het Ministerie van LNV op de aanvraag om een vergunning op grond van de Wet natuurbescherming.

Regels

  • 7.

    Artikel 5 Algemene gebruiksregels is aangepast aan de gewijzigde redactie van deze planregel;

Bijlagen

  • 8.

    - bijlage 8 is komen te vervallen en de overige bijlagen zijn vernummerd;

    - bijlage 9 is komen te vervallen en de overige bijlagen zijn vernummerd;

    - toegevoegd: bijlage 13 advies commissie m.e.r.;

    - toegevoegd: bijlage 14 Addendum planMER;

    - toegevoegd: bijlage 15 Nota van zienswijzen behorende bij het Provinciaal inpassingsplan DPO Bommelerwaard.

Verbeelding

In de verbeelding zijn geen wijzigingen voorzien.

Inzien

Van 23 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1203-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1203-VG01/

Beroep

Tijdens de beroepstermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend.

De beroepstermijn is 6 weken en begint op de dag na de eerste dag van de terinzagelegging.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u belanghebbende bent kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar dhr. Bosch.

Kerkdriel, 23 juni 2021

Naar boven