Gemeente Westvoorne - voorontwerp bestemmingsplan Fazantenlaan Oostvoorne

Logo Westvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Fazantenlaan Oostvoorne vanaf 17 juni 2021 gedurende zes weken in het kader van inspraak ter inzage ligt. U kunt het bestemmingsplan bekijken via onze website www.westvoorne.nl/grondgebied bij het kopje bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan inzien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.fazanten-0001. Ook is een papieren versie van het voorontwerp te bekijken in het gemeentehuis.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het voorontwerp bestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met team VROM via 14 0181.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt gevormd door het onbebouwde gebied omsloten door de Van der Meerweg, de Fazantenlaan en de Patrijzenlaan in Oostvoorne.

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van nieuwe woningen mogelijk te maken. Voor de locatie Fazantenlaan maakt het bestemmingsplan de bouw van circa 76 grondgebonden woningen waaronder 5 vrijstaande woningen, 26 twee-onder-één-kap woningen, 34 rijwoningen en 11 seniorenwoningen mogelijk. In het plan is rekening gehouden met het maken van voldoende wateroppervlakte en groen. 

Indienen reacties bestemmingsplan

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen inwoners en belanghebbenden in de gemeente een inspraakreactie op de voorontwerp bestemmingsplannen geven. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van reacties kunt u een afspraak maken met de behandelende ambtenaar van het team VROM, via het Servicepunt van de gemeente op telefoonnummer 14 0181. Gelijktijdig met de inspraakprocedure wordt ook het wettelijk verplichte vooroverleg met andere overheidsdiensten gevoerd. De vooroverleg- en inspraakreacties worden meegenomen bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan.

Rockanje, 16 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

P. van der Wurff

de burgemeester

P.E. de Jong

Naar boven