Vastgesteld bestemmingsplan “Rooseveltweg 350” en besluit toekennen hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Wageningen

Vastgesteld bestemmingsplan Rooseveltweg 350

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan “Rooseveltweg 350” ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Sinds eind oktober 2018 is de nieuwe basisschool De Bijenkorf aan de Buurtseweg in gebruik. In deze basisschool zijn de oude Ireneschool en de Westerhofschool samengevoegd. De Bijenkorf is gerealiseerd op het terrein van de oude Westerhofschool aan de Buurtseweg 1, waardoor de locatie van de oude Ireneschool achterblijft. Voor dit terrein is een plan ontwikkeld voor 36 sociale huurwoningen, 12 grondgebonden woningen en 24 appartementen in een appartementengebouw. Het appartementengebouw, georiënteerd op de Rooseveltweg bestaat uit vier bouwlagen. De hoofdentree komt aan de noordzijde, aan de Gravinnestraat. De 12 grondgebonden woningen bestaan uit twee bouwlagen met een zadeldak evenwijdig aan de Westerhofseweg. De woningen worden in twee blokken van zes woningen gerealiseerd, waarbij per blok een subtiele variatie op de rooilijn wordt aangebracht. Onder het appartementengebouw wordt een parkeerkelder gerealiseerd en voor de grondgebonden woningen wordt aan de achterzijde van de woningen een eigen parkeerplaats gerealiseerd. Daarnaast worden er 25 parkeerplaatsen aan de zijde van de Gravinnestraat gerealiseerd.

Definitief besluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder  

Burgemeester en wethouders van Wageningen zijn op grond van artikel 83 van de Wet Geluidhinder voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen ten behoeve van het realiseren van een woongebouw ten behoeve van het realiseren van appartementen op de locatie Rooseveltweg 350. Voor dit perceel wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om het realiseren van een appartementengebouw mogelijk te maken.

Volgens artikel 82 van de Wet Geluidhinder bedraagt de voorkeursgrenswaarde 48 dB. Artikel 83 van de Wet Geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot maximaal 63 dB. De berekende, vast te stellen maximale geluidbelasting bedraagt 59 dB.

Het ontwerpbesluit ter vaststelling van de hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken, zoals het akoestisch onderzoek, hebben vanaf 12 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn konden belanghebbenden zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking indienen. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

Ter inzage

Bovengenoemde besluiten liggen met ingang van donderdag 21 januari 2021 gedurende zes weken (tot en met 3 maart 2021) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend, zodat u alleen op afspraak terecht kunt. Kunt u of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neemt u dan contact op met mevrouw Matanja Aberson-Vlassenrood via het telefoonnummer (0317) – 492 752. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Website

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen is tevens in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt op de naam en het nummer van het bestemmingsplan zoeken. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.BPRooseveltweg350-VSG1.

Reageren

Tot en met 3 maart 2021 kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.   

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing (afdeling 2 van hoofdstuk 1). Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het enkel instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat vervolgens wordt gehonoreerd.

Naar boven