Ontwerp-Stadsvisie, die ook ontwerp-omgevingsvisie is, voor Capelle aan den IJssel

Logo Capelle aan den IJssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maken bekend dat, met ingang van 17 juni 2021 tot en met 28 juli 2021, de ontwerp-Stadsvisie, die ook ontwerp-Omgevingsvisie is, voor een ieder ter inzage ligt.

De ontwerp-Stadsvisie/Omgevingsvisie van de gemeente Capelle aan den IJssel is door het college van B&W vrijgegeven voor inzage. In de “Stadsvisie Met het oog op de toekomst – Capelle: Stadsdorp tussen IJssel, stad en groen” staan de belangrijkste ambities en richting voor de toekomst van de Capelse leefomgeving. Deze is gemaakt met inbreng van vele bewoners, ondernemers en organisaties. Dat gebeurde in 2019, 2020 en begin dit jaar bij verschillende gelegenheden.

Wat is een Stadsvisie?

De stadsvisie gaat over allerlei onderwerpen: ruimte, maatschappij en veiligheid. Het moet de richting bepalen van de gemeente voor de lange termijn.

De stadsvisie heeft de volgende doelen:

  • het bepalen van een koers voor de toekomst van Capelle

  • het uitnodigen van Capellenaren bij het maken van hun stad

  • het integraal benaderen van opgaven in Capelle: mensen willen in een prettige omgeving wonen, waar het veilig is en er voldoende voorzieningen zijn zoals supermarkt, speeltuin en huisarts

  • het stimuleren van een nieuwe manier van werken van de gemeente: uitnodigend en faciliterend, van regels naar mogelijkheden

De Omgevingswet

De Stadsvisie is Omgevingsvisie als bedoeld in de Omgevingswet. Deze nieuwe wet treedt vermoedelijk op 1 juli 2022 in werking. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor de fysieke leefomgeving vereenvoudigen en samenvoegen. Een omgevingsvisie geeft een langetermijnvisie op de toekomst en de ontwikkeling van de leefomgeving. Zowel Rijk, provincies als gemeenten stellen een omgevingsvisie op voor hun grondgebied.

Reageren

De ontwerp-Stadsvisie/Omgevingsvisie ligt van 17 juni tot en met 28 juli 2021 ter inzage. In deze periode kan iedereen die dat wil zowel mondeling als schriftelijk een reactie geven.

Bekijk de ontwerp-Stadvisie/omgevingsvisie op www.capelleaandenijssel.nl/stadsvisie of bij de receptie van het gemeentehuis, Rivierweg 111 Capelle aan den IJssel. Bij het gemeentehuis kunt u iedere werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur op afspraak terecht en vragen naar het document. Op maandag kan dat tot 20.00 uur.

Geef uw reactie op één van de volgende manieren:

  • Verstuur een e-mail naar stadsvisie@capelleaandenijssel.nl

  • Via de post, gericht aan: gemeente Capelle aan den IJssel, Stadsvisie, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

  • In een gesprek met één van onze medewerkers. Dit kan op afspraak via stadsvisie@capelleaandenijssel.nl of maak een afspraak via telefoonnummer 14010.

U kunt geen bezwaar of beroep aanteken tegen de ontwerp-Stadsvisie/Omgevingsvisie.

 

Capelle aan den IJssel, 17 juni 2021

Naar boven