Ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte-voor-Ruimte woning De Louwstraat’ te Schaijk

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte-voor-ruimte woning De Louwstraat’ voor iedereen ter inzage ligt. Hieronder wordt aangegeven waarover het ontwerpbestemmingsplan gaat.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan betreft het planologisch mogelijk maken van de realisatie van een ruimte-voor-ruimte woning aan De Louwstraat (tussen 10a en 12) in Schaijk.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

In het kader van dit plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) op de gevels wordt overschreden. Het college van burgemeester en wethouders kan, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vaststellen. Zij kan dit doen als de geluidbelasting op de gevels meer is dan 48 dB(A) en niet meer dan 63 dB(A). In dit geval wil het college van deze mogelijkheid gebruik maken. Er wordt voldaan aan de eisen van de Wet Geluidhinder en gezien de geluidwerende eisen van het Bouwbesluit zijn geen aanvullende isolatie eisen noodzakelijk.

Waar en wanneer kunt u het plan bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen vanaf 14 juni 2021 tot en met 26 juli 2021 voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis van Landerd. Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft IMRO-identificatienummer NL.IMRO.1685.BPsch2021DeLouwOng-OW01.

Hoe kunt u reageren?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Uw reactie noemen wij een zienswijze.

U dient uw (bij voorkeur schriftelijke) reactie binnen de genoemde termijn van zes weken kenbaar te maken. Een schriftelijke reactie ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan moet geadresseerd worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met Alexander Dunlop via 0486-458111. Let op: u kunt niet per email reageren!

Heeft u vragen?

Voor een toelichting, de beantwoording van eventuele vragen en het inzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een afspraak worden gemaakt met dhr. A. Dunlop via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail alexander.dunlop@landerd.nl.

Naar boven