Vaststelling bestemmingsplan ‘Middelburg, Gerbrandylaan 22 – 180’ en kennisgeving anterieure overeenkomst

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2021 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan ‘Middelburg, Gerbrandylaan 22 - 180’ heeft vastgesteld en besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 10 juni 2021 tot en met 21 juli 2021 voor een ieder ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Plangebied

Aan de Gerbrandylaan 22-180 in Middelburg bevinden zich 80 wooneenheden, verdeeld over drie gebouwen, voor senioren of mensen met een zorgvraag. Door het ‘scheiden van wonen en zorg’, is de hoofdfunctie van de gebouwen een woonfunctie geworden en is de zorgfunctie ondergeschikt. De bestemming ‘Maatschappelijk’ uit het geldende bestemmingsplan is niet meer passend voor de locatie. Daarom is het bestemmingsplan ‘Middelburg, Gerbrandylaan 22 – 180’ opgesteld.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder Inwoners / Bouwen en wonen / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPKLAGERBRALAAN-VG01.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij op 30 april 2021 een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24, lid 1 van de Wro hebben gesloten voor een locatie nabij de Gerbrandylaan te Middelburg, bestaande uit het kadastrale perceel gemeente Middelburg, sectie n, nummer 2487. Een anterieure overeenkomst is een overeenkomst die door een initiatiefnemer voor een ruimtelijke ontwikkeling en Gemeente Middelburg wordt ondertekend alvorens de gemeenteraad een besluit neemt over de vaststelling van een planologische maatregel. Tegen de anterieure overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend en staat geen bezwaar of beroep open.

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt tevens van 10 juni 2021 tot en met 21 juli 2021 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor van de gemeente Middelburg.

Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, kent het Stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Indien u het plan wenst in zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675 510.

Middelburg, 9 juni 2021

Naar boven