Bekendmaking Ontwerp Omgevingsverordening provincie Utrecht 2022

Logo Utrecht

Bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet moet de provincie beschikken over een omgevingsverordening voor de fysieke leefomgeving. Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben daarom op 18 mei 2021 de Ontwerp Omgevingsverordening provincie Utrecht 2022 vastgesteld. Hiervoor is de Interim Omgevingsverordening op basis van de huidige wetgeving, die Provinciale Staten op 10 maart 2021 hebben vastgesteld, omgezet naar de Ontwerp Omgevingsverordening provincie Utrecht 2022. Naast de omzetting zijn in de Ontwerpverordening ook enkele inhoudelijke wijzigingen opgenomen ten opzichte van de Interimverordening, die op 1 april 2021 in werking is getreden. Het gaat onder meer om:

  • -

    bescherming weidevogels breder dan alleen bij duurzame energie;

  • -

    aanscherping regels voor biomassa;

  • -

    regelgeving (reclame)borden is versimpeld;

  • -

    nieuwe kaart kleine landschapselementen;

  • -

    aanpassing van begrip erf in relatie tot regels voor natuurnetwerk Nederland; en

  • -

    invulling van gereserveerde artikelen, die onder de huidige wetgeving nog niet opgenomen konden worden.

Alle aanpassingen ten opzichte van de Interim Omgevingsverordening zijn te vinden in de verschillentabel die u via onze website kunt vinden.

Terinzagelegging

De Ontwerp Omgevingsverordening ligt vanaf 1 juni 2021 tot en met 12 juli 2021 ter inzage. De Ontwerp Omgevingsverordening is op papier tijdens kantooruren in te zien in het Huis voor de Provincie Utrecht.

Digitaal inzien van de documenten

U kunt de documenten als volgt digitaal inzien:

In afwachting van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is het document niet digitaal beschikbaar. Mocht dit tijdens de periode van terinzagelegging beschikbaar komen, dan volgt een nieuwsbericht op verschillende internetpagina’s hierover. Het plan is dan digitaal te raadplegen op https://ruimtelijkeplannen.provincie-utrecht.nl/

Inloopavonden

De provincie Utrecht organiseert twee informatieavonden waar u meer informatie kunt krijgen en uw vragen kunt stellen over de Ontwerp Omgevingsverordening die ter inzage ligt. Dit zijn vooralsnog online bijeenkomsten.

Online informatieavonden:

  • -

    Maandag 7 juni 2021, van 19:00 tot 21:00 uur.

  • -

    Woensdag 9 juni 2021, van 19:00 tot 21:00 uur.

U kunt zich voor de informatieavonden aanmelden via statengriffie@provincie-utrecht.nl.

Zienswijzen

Van 1 juni tot en met 12 juli 2021 kan iedereen zienswijzen indienen op de Ontwerp Omgevingsverordening bij Provinciale Staten. Dit kan op verschillende manieren:

  • 1.

    online via een ‘zienswijze-formulier’

Het zienswijze-formulier vindt u op www.provincie-utrecht.nl/terinzage.

  • 2.

    digitaal via e-mail

Stuur uw zienswijze aan: zienswijze.ogv@provincie-utrecht.nl. Vermeld bij uw zienswijze: uw aanhef (de heer of mevrouw), voorletter(s), achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres.

  • 3.

    schriftelijk via een brief

Richt uw brief aan Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. de commissiegriffier Omgevingsverordening de heer R.J. Poort, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. Vermeld bij uw zienswijze: uw aanhef (de heer of mevrouw), voorletter(s), achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres.

  • 4.

    mondeling op de hoorzitting

Voor degenen die niet digitaal of schriftelijk kunnen reageren, bestaat de mogelijkheid om dit mondeling te doen. Tijdens de hoorzitting van Provinciale Staten op maandag 5 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur, kunt u een mondelinge zienswijze indienen. U kunt hierbij niet in gesprek gaan met Provinciale Staten. De hoorzitting vindt digitaal plaats. U moet zich hiervoor aanmelden. Dit kan door te bellen met de statengriffie 06-53704438 of te mailen naar statengriffie@provincie-utrecht.nl.

Wij verzoeken u de zienswijzen zo beknopt en concreet mogelijk te formuleren. Wilt u ook aangeven welk hoofdstuk en artikel het betreft. Hiermee zorgt u ervoor, dat u een zo concreet mogelijk antwoord krijgt op uw zienswijze.

Meer informatie

Meer informatie over het Ontwerp Omgevingsverordening is te vinden op www.omgevingswet.provincie-utrecht.nl.

Mocht u nog vragen hebben over het Ontwerp Omgevingsverordening dan kunt u contact opnemen via e-mail: Omgevingswet@provincie-utrecht.nl.

Naar boven