Gemeente Ermelo - eerste herziening exploitatieplan Veldzicht Noord 4 e Fase

Logo Ermelo

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maakt bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 6 januari 2021 besloten heeft tot herziening van het exploitatieplan Veldzicht Noord 4e fase zoals bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening.

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten. Ter uitvoering en ter voldoening aan het gestelde in afdeling 6.4 van de Wro heeft de gemeenteraad tegelijkertijd met de vaststelling van het bestemmingsplan Veldzicht Noord 4e fase een exploitatieplan vastgesteld onder de naam ‘Exploitatieplan Veldzicht Noord 4e fase’. Nu het bestemmingplan Veldzicht Noord 4e fase verder uitgewerkt wordt, is een herziening van het exploitatieplan aan de orde.

Het raadsbesluit ligt met de herziening van het exploitatieplan en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 20 januari 2021, voor 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Het raadsbesluit en de herziening van het exploitatieplan Veldzicht Noord Vierde Fase , met identificatienummer NL.IMRO.0233.EPveldzichtnoord4e-0501, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot herziening van het exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:

- Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp herziening exploitatieplan hebben kenbaar gemaakt.

- Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerp herziening exploitatieplan kenbaar te maken.

- Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van ontwerp herziening exploitatieplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van de herziening exploitatieplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ermelo, 11 januari 2021 Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven